Reîncarcă-ți mașina electrică gratuit – stații de încărcare în centrul Clujului

de | | 3 Minute

Noi stații de încărcare a mașinilor electrice, gratuite pentru clujeni

Noua măsură aplicată în Cluj după modelul european se referă la instalarea unor stații de încărcare pentru mașinile electrice. În acest fel locuitorii sunt încurajați să folosească transportul electric și nepoluant.

Clujul este primul oraș din România unde au fost luate măsuri concrete în privința poluării provocate de mijloacele de transport. Aici au fost introduse primele 10 autobuze electrice din țară în primăvara acestui an. Demersurile în acest sens sunt încă în plin curs de desfășurare

Ieri au fost instalate 2 stații de încărcare în două puncte cheie ale orașului.
Una este poziționată în interiorul parcării de pe strada Moților nr. 3. Are 33 kW AC ceea ce permite încărcarea simultană a două mașini fără pierdere inutilă de energie. Cealaltă se află în parcarea din Piața Unirii, pe latura nordică, având 50 kW DC și 22 kW AC, lucru care permite, de asemenea, încărcarea simultană a două mașini. Clujenii se pot bucura de utilizarea lor în mod gratuit, doar plătind, desigur, costul parcării.

Cum funcționează cele două stații de încărcare?

Cele două stații pot fi folosite prin intermediul aplicației mobile Polyfazer, în care fiecare utilizator va trebui să își creeze un cont. Mai jos se regăsește metoda exactă de funcționare a acesteia:

  1. Se conectează cablu de reîncărcare a stației cu mașina
  2. Se pornește aplicația Polyfazer (în care este creat în prealabil un cont)
  3. Din meniu » listă stații » selectare stația curentă » încărcare
  4. Din fereastra nouă se selectează priza la care este cuplată mașina » partea dreaptă ON și începe procesul de încărcare

Când mașina este încărcată complet veți fi înștiințați de aplicație. Însă dacă timpul nu vă permite să așteptați până la încărcarea completă, puteți opri procesul apăsând pe butonul OFF din aplicație. Înainte de a decupla mașina de la priză este necesar să așteptați minim 10 secunde.

De asemenea, în interiorul parcării de pe strada Moților s-a instalat o stație de încărcare a mașinilor electrice de 11 kW AC destinată mașinilor electrice din dotarea Primăriei.

stații de încărcare electrice Cluj

stații de încărcare electrice Cluj

stații de încărcare electrice Cluj

stații de încărcare electrice Cluj

stații de încărcare electrice Cluj

stații de încărcare electrice Cluj

––
Sursa informații și foto: Emil Boc