Stagiu PRACTICĂ STUDENȚI în cadrul proiectului Clujul Văzut Altfel

de | | 3 Minute

Stagiu practică studenți în cadrul proiectului ,,Clujul Văzut Altfel: 422 sate, 75 comune, 5 municipii, 1 oraș” organizat de Cluj.com și Asociația Clujul Văzut Altfel.

,,Clujul văzut altfel: 422 sate, 75 comune, 5 municipii, 1 oraș” este un proiect inițiat de Cluj.com și Asociația Clujul Văzut Altfel, al cărui scop este explorarea și promovarea tuturor localităților din județul Cluj, de la marile orașe, până la cele mai mici sate și cătune. Fiecare comună şi fiecare sat aparţinător au o poveste de spus, au un specific, cu oameni deosebiţi şi interesanţi, cu locuri care au un real potențial cultural și turistic!

În urma unor deplasări pe teren, peste 100 de voluntari au adunat deja materiale foto și scrise din peste 150 de sate clujene. Pentru dezvoltarea viitoare și eficientă a proiectului, căutăm studenți care să proceseze materialele adunate, să facă parte din redacția Cluj.com și să contribuie la implementarea proiectului inițiat de Asociația Clujul Văzut Altfel.

Studenții din cadrul Departamentului de Jurnalism (FSPAC, UBB), din cadrul specializării ,,Limba și literatura română” (Facultatea de Litere, UBB) sau cei care studiază ,,Geografia Turismului” (Facultatea de Geografie, UBB), precum și studenții din cadrul altor facultăți/specializări care consideră că se pliază pe unul dintre următoarele roluri, sunt așteptați să aplice pentru a face parte din echipele ,,Clujul Văzut Altfel”. Important: este necesar să dețineți un laptop personal.

1. Redactorul
– se va ocupa de corectura textelor deja existente (gramatică, sintaxă), de redactarea unor texte/articole noi, pornind de la alte surse informaționale deja existente (fie primite de la voluntari, fie de la colegii de echipă, fie din monografiile satelor)
– cerințe: cunoștințe de limba română (obligatorii!), creativitate în scris, corectitudine gramaticală, atenție la detalii, redactare texte cu diacritice.

2. Exploratorul
– se va ocupa de o explorare virtuală și/sau bibliografică a informațiilor primite deja de la voluntari, precum și de căutarea altor informații noi, referitoare la satele clujene, la tradiții și obiceiuri, cu accent pe obiective turistice și potențial turistic. Ulterior, va transmite informațiile înspre redactor.
– va verifica și confirma corectitudinea informațiilor de natură istorică, geografică sau turistică
– cerințe: dorința de cunoaștere, rigurozitate în colectare de informații relevante și interesante.

3. Editorul foto
– se va ocupa de selectarea fotografiilor din baza de date, de editarea lor (contrast, luminozitate, decupare – după caz), de adăugare logo și de publicarea lor pe Flickr.
– cerințe: cunoștințe de editare foto, simț estetic, răbdare (sunt multe fotografii), cunoștințele Flikr sunt un avantaj, dar nu obligatorii, căci se pot învăța rapid.

4. Omul care face conexiunile – este cel care va publica toate materialele, realizate de ceilalți colegi de echipă, pe site-ul cluj.com.
– sunt necesare cunoștințe minime de lucru pe WordPress, o gândire logică și foarte bine organizată, cunoștințe de formatare a textului, aranjare în pagină, un foarte bun simț estetic, atenție la detalii, minime cunoștințe despre SEO.

Cu mențiunea că toate activitățile vor fi în contextul unei instruiri prealabile, îi vor implica pe studenți în mediul de lucru al unei redacții clujene, precum și vor avea acces la modul de organizare și implementare al celui mai ambițios proiect local de acest gen, vă invităm să aruncați o privire peste stadiul proiectului la ora actuală, accesând: https://cluj.com/proiect-clujul-vazut-altfel/

Căutăm persoane serioase, care își doresc cu adevărat să se dezvolte și să facă parte din acest proiect.
Programul orelor de practică se stabilește de comun acord.
Înscrierile se fac pe adresa de mail a redacției: redacț[email protected] . Așteptăm cu nerăbdare să vă cunoaștem!

clujul vazut altfel
(fotografii realizate pe traseul Băișoara – Muntele Mare, în cadrul programului de voluntariat ,,Clujul Văzut Altfel”. Stagiul de practică nu presupune activități de deplasare pe teren, dar e un mic teaser pentru cei cu dor de ducă 🙂 ) 
Baisoara
Fotograf: Robert Igna