The Spot Cosy Hostel Cluj: „A very unique boutique hostel!”

de | | 2 Minute

The Spot Cosy Hostel Cluj : „A very unique boutique hostel!” 

Cunoscut mai degrabă de străinii care ne vizitează țara și bucurându-se de aprecierile acestora, dar și a site-urilor de profil, The Spot Cosy Hostel Cluj este o casă verde, primitoare, situată în Piaţa 14 Iulie, la numărul 25, în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca.

The Spot Cosy Hostel Cluj a fost numit cel mai prietenos și cool hostel din Cluj, iar site-ul www.hostelgeeks.com l-a introdus în categoria „5 Star Hostel”.

„Nu am deschis hostelul pentru a-l transforma într-un business strict orientat spre profit. Este mai mult un stil de viaţă”, spune Tudor Sîntimbrean, unul din proprietarii The Spot Cosy Hostel Cluj. Acest stil de viață include desigur, pentru casa verde de la numărul 25, o grădină la fel de verde. Proprietarii au plantat castraveţi, ceapă, ardei, roşii, bunătăţi care au parfumat în această vară ciorbele, tocănițele şi gulaşul preparate în ceaunul amplasat strategic între băncuţele colorate. La desert s-au servit, în funcţie de sezon, căpşuni, mure, vişine, mere din tufele și pomi îngrijiți chiar de proprietari.

Spot Cosy Hostel 1

The Spot este mai mult decât un hostel, este o casă, iar această atmosferă familiară a fost creată chiar de mâinile proprietarilor și a unor artiști locali. Fiecare cameră are propria sa temă, iar îmbinarea picturilor de pe pereți și a podelelor din lemn construiește un cămin din care nu lipsesc bunul gust și bucuria.

Proprietarii și artiștii locali au fost cât se poate de inspirați deoarece creațiile lor „hand made” au atras atenția. Astfel,The Spot Cosy Hostel a fost nominalizat ca făcând parte din „Best design hostels worldwide”. Pe site-ul amintit, www.hostelgeeks.com, The Spot Cosy Hostel figurează în lista „+105 Gorgeous Design Hostels”, pe locul 43, o reușită – având în vedere că în topul respectiv se află hosteluri din întreaga lume: din Berlin, Amsterdam, Barcelona, Lisabona, Harlem, Veneția, Londra, Hamburg, Taiwan, Viena, Budapesta etc.

Un site de interes turistic, www.journeywonders.com, recomandă cititorilor, într-un articol despre Transilvania, hostelul clujean, alături de alte unități de cazare din Sibiu și Brașov. Iar pe pagina de facebook a aceluiași site,The Spot Cosy Hostel este descris ca fiind: „a very unique boutique hostel located a few minutes away from the Old Town”.

Toți cei care muncesc în căsuța verde sunt pasionați de ceea ce fac. Sunt tineri, le place să călătorească și să întâlnească oameni cu aceleași hobby-uri. De aceea, când sunt întrebați de oaspeți ce ar trebui vizitat în Cluj și împrejurimi sunt bucuroși să dea o mână de ajutor. Proprietarii îi întâmpină pe oaspeți, primindu-i ca în propriul cămin și nu ca într-o oarecare unitate de cazare. Atmosfera caldă te face să te simți ca în casa unor prieteni, te relaxezi în hamac, pregătești un grătar în grădină ori cina în bucătărie sau pur și simplu povestești în living cu noii prieteni.

Spot Cosy Hostel 2