Sport în aer liber

de | | 2 Minute

Sport în aer liber

Acum că am scăpat de gecile de iarnă, e timpul să ne aerisim mintea și corpul făcând mai multă mișcare în aer liber. Practicarea sportului este sănătoasă, indiferent de mediul în care decizi să o faci, însă sportul în aer liber oferă mai multe beneficii, de la îmbunătățirea rezistenței, reducerea stresului, porția de vitamina D și socializare, prin activitățile de grup.

Sedentarismul este boala omului modern însă corpul este construit pentru mișcare, așa că trebuie să ne facem curaj și să scoatem echipamentul sportiv din dulap. Fie că ești tânăr și ai un stil de viață agitat sau ești în vârstă și nu ai o ocupație stabilă, sportul e recomandat pentru toate vârstele.

Parcurile așteaptă să fie populate iar tălpile papucilor să fie uzate. Unde și ce activități poți face în aer liber?

În primul rând, trebuie să descoperi ce tip de activitate îți place și ce anume ți se potrivește.

Poți începe cu plimbări lungi prin parcuri, jogging, yoga sau fitness la aparatele speciale din parcurile de cartier. O idee și mai bună e să îți convingi și prietenii să facă mișcare. Jocurile și activitățile de grup vor închega relațiile dintre voi.

Jocurile cu mingea au fost dintotdeauna cele mai atractive, însă poți încerca și coarda sau greutățile. De asemenea, un exercițiu bun pentru fizic e urcatul și coborâtul scărilor și clujenii știu că Cetățuia te poate lăsa fără suflu dacă nu ai condiție fizică.

sport în aer liber cluj

Cresc gradele din termometre și odată cu ele, dorința noastră de a arăta și de a ne simți cât mai bine în pielea noastră. Și nu e nevoie să îți faci abonament la sală pentru a face sport, avem natura la îndemână și soarele ce ne va oferi energia necesară pentru a a lua orașul la pas.

Mersul pe jos face piciorul frumos, dar bicicleta, trotineta, rolele sau skateboard-ul îți pun în gardă mai mulți mușchi. Îți poți implica întreaga familie în aceste activități și, pe lângă porția recomandată de mișcare, veți bifa și voia bună și distracția.

Să nu uităm nici de animalele de companie, și ele așteaptă cu mult entuziasm să fie scoase în natură și plimbate. Pentru un stil de viață sănătos, să ne dăm mai multe check-in-uri în natură 🙂

Loredana Giță, redactor Cluj.com
Fotografii: Lucian Nuță