Mărțișoare pentru Spitalul Copiilor bolnavi de cancer

de | | 3 Minute

Spitalul Copiilor bolnavi de cancer, un proiect ambițios pus în mișcare de Asociația 1 leu, poate fi mai aproape de realizare cu ajutorul nostru: să le oferim celor dragi un mărțișor cu adevărat special!

Cu toată bucuria unei primăveri premature și invazia de fotografii cu ghiocei din newsfeed-ul rețelelor de socializare, mi s-au oprit privirile pe două imagini și un scurt text postat de Gigi Țepuș – un om deosebit pe care l-am cunoscut în cadrul proiectului Clujul Văzut Altfel și care continuă să se implice în comunitate și să contribuie astfel la o societate mai bună.

Textul sună așa:
Puteți oferi soției, iubitei, mamei, vecinei sau colegei de birou o brățară mărțișor și astfel să vă asigurați că vor purta cadoul oferit de voi mult timp după ce va trece ziua de 1 martie!
Noi oferim un mărțișor pentru o donație de 10 lei, cu livrare gratuită în Cluj Napoca și cu plata de către voi a livrării în alte orașe.

spitalul copiilor bolnavi de cancer

Gigi este voluntar la Asociația 1 leu, asociație care și-a asumat un țel mai mult decât ambițios: construirea și administrarea unui spital pentru copiii bolnavi de cancer doar din fonduri private. În Cluj, pe parcursul anului trecut au avut loc evenimente de tipul ,,Alerg pentru Spitalul Copiilor”, pe care Gigi Țepuș le-a promovat și încurajat la nivel local, iar clujenii dornici să se implice au avut ocazia să o facă.

spitalul copiilor bolnavi de cancer s (2)

De ce e important un astfel de proiect?
Pentru că în momentul de față, la noi în țară, există doar secții în cadrul unor spitale care pot trata cancerul la copii. Nu există nici un spital în țară care să pună la dispoziția pacienților un pachet complet de servicii pentru tratarea acestei boli.

După cum afirmă și cei din cadrul Asociației, ,,trebuie să ne tratăm copiii în țară și nu în străinătate. Timpul este prețios, iar deplasările în afara granițelor consumă timp și resurse.”

1leu.org dorește să-i mobilizeze pe românii din toată țara, să conștientizăm că dacă fiecare dintre noi am contribui cu 1 leu, o dată la 9 luni, în 3 ani am putea avea primul centru medical independent de oncologie și hematologie pediatrică din România! Atât: 1 leu, o dată la 9 luni. Dat de fiecare dintre noi.

Spitalul copiilor bolnavi de cancer va fi deținut și operat de către o fundație și fără a solicita sau a primi vreun ban de la statul român. Donațiile și sponsorizările din partea persoanelor fizice sau juridice, române sau străine, fondurile europene sau alte astfel resurse financiare vor fi cele care vor susține integral acest proiect de tipul ,,not-for-profit”.

Dorim sa ridicam de la zero, impreuna cu tine, un loc in care cei mai buni specialisti, dotati cu cele mai bune echipamente si cele mai noi tehnologii, sa poata lupta cu cele mai bune arme pentru salvarea copiilor nostri.
Hai sa ridicam impreuna un centru medical unde sa vina sa-si recapete copilaria si viata intreaga si copiii din alte tari! Un centru medical care sa transforme Romania intr-un loc mai bun, mai frumos. Noi credem ca masura unui popor nu este data doar de actiunea unor oameni pusi sa conduca. Ci de suma tuturor lucrurilor facute de fiecare individ in parte.

Stim ca este un proiect indraznet. Tocmai de aceea avem nevoie si de ajutorul tau. Asa ca ne dai, te rugam, 1 leu? Ca sa construim un spital pentru copii!  

Cei interesați să ofere celor dragi mărțișoare pentru spitalul copiilor bolnavi de cancer, pot apela la Gigi Țepuș (în Cluj-Napoca) sau urmăriți pagina de Facebook 1leu.org pentru detalii. Ne puteți scrie dacă aveți întrebări și vă putem pune în contact cu Gigi Țepuș 🙂
Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile,evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook

Iulia Marc
Redactor Cluj.com
[email protected]

spitalul copiilor bolnavi de cancer s (1)