De ce să apelezi la un software personalizat pentru afacerea ta?

de | | 2 Minute

3 avantaje ale unui software personalizat pentru afacerea ta

Antreprenorii zilelor noastre au la dispoziție numeroase instrumente digitale pe care le pot utiliza pentru dezvoltarea afacerii lor. Fie că ne referim la aplicații mobile sau la software-uri pentru gestiune mai mult sau mai puțin complexe, toate pot contribui la eficientizarea fluxurilor de muncă și la creșterea productivității. Ba chiar multe din acestea devin din ce în ce mai necesare pentru menținerea unui avantaj în fața competitorilor.

Deși există pe piață o mare diversitate de software-uri gata să fie achiziționate, mulți antreprenori aleg să apeleze la Software Solutions customizate pentru afacerile lor. De ce ai investi și tu într-o astfel de solutie, te întrebi? Descoperă, în rândurile care urmează, ce anume presupune Software Solutions și care sunt avantajele acesti abordari.

Ce reprezintă o soluție software personalizată?

O soluție software personalizată reprezintă o aplicație, un program sau oricare alt produs digital conceput în conformitate cu nevoile specifice ale afacerii tale. Poate fi o aplicație mobilă pe care clienții tăi o pot folosi pentru achiziția produselor tale, un program care să faciliteze gestiunea stocurilor sau pentru a eficientiza managementul echipei, dar nu numai.

În timp ce un software standard este destinat să satisfacă nevoile generale ale unui business, zona de Software Solutions îți oferă posibilitatea de a mula funcțiile acesteia după procesele din cadrul companiei tale. Te poți baza pe o echipă de profesioniști în software development pentru proiectarea, dezvoltarea, implementarea și mentenanța ulterioară a soluției ideale pentru afacerea ta.

Care sunt beneficiile Software Solutions?

#1 Obții o aplicație pe placul utilizatorilor

Conform ultimelor studii, 71% dintre consumatori se așteaptă ca business-urile să ofere soluții personalizate, care să le fie de ajutor. Cu ajutorul specialiștilor în software development, ai posibilitatea de a le oferi atât clienților tăi, cât și angajaților afacerii tale, cele mai utile instrumente realizate conform celor mai noi standarde de UX Design (user experience), ce vor contribui la îmbunătățirea relației cu aceștia.

În zilele noastre, importanța aplicării principiilor de UX Design în procesul de dezvoltare al unei aplicații nu mai poate fi ignorată. O experiență calitativă a utilizatorilor care accesează produsul tău digital este esențială pentru ca afacerea ta să se poată dezvolta într-un mod armonios.

#2 Afacerea ta va beneficia de o soluție customizată

Unul dintre cele mai mari avantaje ale solutiilor de tip Software Solutions este faptul că vei avea parte de un rezultat unic, ce i se va potrivi ca o mănușă afacerii tale. Astfel, după cum a fost menționat și anterior, nu vei fi nevoit să mulezi procesele companiei tale după un software, ci software-ul se va mula după nevoile acesteia. Fără îndoială acest lucru va aduce o îmbunătățire în zona de time management, prin decongestionarea activității zilnice din cadrul companiei și creșterea productivității personalului. O soluție software customizată oferă rezultate directe și vizibile în zona de ROI și profitabilitate.

#3 Siguranța datelor va fi mai sporită

Atunci când te lași pe mâna profesioniștilor și investești în Software Solutions, poți fi sigur că acesta va veni la pachet cu siguranța cibernetică. Un software standard, achiziționat „de pe raft”, poate fi mai vulnerabil în fața hackerilor și a erorilor, prin urmare optând pentru instrumente personalizate, minimizezi riscul ca datele stocate să fie compromise. Dată fiind legislația GDPR acest lucru reprezintă un aspect primordial pentru orice platformă ce interacționează cu date sensibile și nu numai.

Așadar, investiția într-o soluție personalizată este o alegerea ideală pentru compania ta, datorită beneficiilor oferite și a eficacității acesteia. Apelează cu încredere la specialiștii în software development și UX Design pentru dezvoltarea programelor potrivite pentru tine și pășește cu dreptul în era digitalizării.