Ușurează-ți munca administrativă cu un soft salarii și un soft de pontaj

de | | 3 Minute

Munca administrativă, fără programe digitale adecvate (ex. soft salarii, soft pontaj, software pentru administrarea personalului) poate reprezenta un adevărat chin pentru angajați. Asta pentru că procesele administrative sunt compuse din multe activități, multă birocrație și de cele mai multe ori, puține persoane care trebuie să le gestioneze.

Prin urmare, pentru ca toate sarcinile să fie duse la bun sfârșit într-un timp mai scurt, și fără erori, este nevoie să apelezi la programe specializate care te pot ajuta în acest sens. Astăzi am ales să îți povestim despre două astfel de soluții: soft salarii și soft pontaj. Împreună, cele două soluții software fac ca procesele administrative de gestionare a prezenței și a calculului de salarii să fie eficientizate ca timp și costuri.

Datele arată faptul că 53% dintre companii folosesc programe de tip soft pontaj, în timp ce 50% dintre companii folosesc programe software pentru salarizare. (Studiu Valoria: Tendințe și provocări strategice în HR, 2020). Astfel, te îndemnăm să nu mai stai pe gânduri. Citește mai departe pentru a avea o mai bună înțelegere despre cum funcționează un soft salarii și un soft pontaj, dar și cum le poți integra în compania ta.

Cum funcționează soluțiile de pontaj și salarizare?

Când vine vorba despre pontaj, acesta poate reprezenta un proces foarte greoi. Mai ales în momentele actuale, în care munca de la birou este combinată cu munca remote.

Un soft pontaj îți oferă posibilitatea de a gestiona întregul proces, indiferent de modul în care angajații își desfășoară activitatea. Mai exact, datele de prezență se pot colecta prin intermediul unui sistem de punch in – punch out cu cartelă. Totodată, se poate face introducerea directă a datelor de intrare și ieșire într-o pagină dedicată de pontare online. O ultimă modalitate este prin stabilirea unor programe precompletate pentru angajații cu un program de muncă fix (de luni până vineri de la 9:00 – 17:30), unde se va interveni doar în cazul excepțiilor (ore suplimentare, concedii etc.).

După ce datele de pontare au fost culese, acestea pot fi importate într-un soft salarii, special configurat pentru calculul salarial. Acesta va lua în considerare orele lucrate, baza de calcul, existența sau nu a unor rețineri salariale sau efectuarea unor concedii, astfel încât calculul salarial să prezinte o acuratețe ridicată. În plus, prin intermediul unui soft salarii poți transmite pe e-mail chiar și fluturașul de salariu al fiecărui angajat.

Transformă digital activitățile cu soft salarii și soft pontaj

Acum că ai văzut cum funcționează cele două soluții: soft pontaj și soft salarii, este important să cunoști cum te pot ajuta cele două în eficientizarea activității de HR. Nimic mai simplu.

Integrarea tehnologiei în activitatea companiei te va ajuta să economisești resurse materiale și de timp. În plus, aceste tool-uri le va ușura munca specialiștilor HR. Astfel, întreaga echipă se va putea concentra pe task-urile creative și strategice, cele care necesită mult timp și implicare.

Avantajele majore ale unui soft pontaj și ale unui soft salarii este faptul că sunt configurabile. Astfel, soluțiile vor putea răspunde la o varietate de nevoi.

Descoperă soluțiile UCMS by AROBS

Dacă te gândești să introduci astfel de instrumente (soft pontaj, soft salarii) în compania ta, te invităm să afli mai multe despre soluțiile UCMS by AROBS.

True Pontaj Electronic este un un instrument esențial pentru departamentul de resurse umane, permițând gestionarea unor situații complexe de pontaj în conformitate cu reglementările legale. Mai mult, permite integrarea cu alte soft-uri de pontaj care colectează datele de intrare și ieșire de la terminalele de acces.

În ceea ce privește dp-Payroll, putem spune despre el că este un soft salarii complex, care are ca scop principal automatizarea proceselor din departamentele de salarizare, minimizând timpul necesar fiecărei activități. Soluția prezintă 25 de ani de experiență și 19 module diferite, totul pentru a reduce costurile și pentru a optimiza procesele financiar-contabile din compania ta.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre cele două soluții, soft pontaj și soft salarii, sau îți dorești să beneficiezi de o analiză gratuită a companiei, te invităm să iei legătura cu specialiștii UCMS by AROBS la numărul de telefon 0720 534 424 sau prin e-mail: [email protected]


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.