Și s-a jucat tenis la Cluj…

de | | 2 Minute

Și s-a jucat tenis la Cluj… la Sala Polivalentă, în cadrul Turului I din Grupa Mondială Fed Cup 2016. Echipa de tenis a României a întâlnit pe teren echipa Cehiei! 

Meciurile disputate în weekend-ul 6-7 februarie 2016 la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca au fost așteptate cu nerăbdare atât de pasionații de tenis, cât și de toți clujenii dornici să încurajeze echipa de tenis a României. Este revigorantă atenția pe care românii au început să o acorde sportului de performanță, sub diferitele sale forme, iar acest lucru îl datorăm cu siguranță sportivilor care au dovedit că se poate, în ciuda tuturor așteptărilor, să avem echipe sportive competitive la nivel internațional.

La fel de revigorantă este însuflețirea cu care publicul susține acești sportivi, îi încurajează și le apreciază eforturile. Dacă e să câștigăm ceva pe termen lung, în urma unor astfel de competiții disputate pe teren propriu, acesta ar fi: învățăm să fim alături de și să susținem adevăratele valori ale acestei țări.

Astfel, deși România a pierdut cu 2-3 în fața Cehiei în sferturile de finală ale Grupei Mondiale din Fed Cup, spectatorii s-au ales cu patru meciuri de simplu tensionate, care i-au ținut cu sufletul la gură, iar echipa României a dovedit că are potențialul necesar de a se dezvolta și de a câștiga experiența necesară pentru câștiguri viitoare. 

tenis la cluj fed cup simona halep (155)

După aceste rezultate, echipa de tenis a României va disputa un baraj de supraviețuire în Grupa Mondială, care va avea loc în luna aprilie, adversara fiind aflată în urma unei trageri la sorți.

Felicitări sportivelor noastre: Raluca Olaru, Andreea Mitu, Monica Niculescu, Simona Halep și Alina Tecșor (căpitanul echipei) pentru tot efortul depus și pentru modul în care au luptat pentru aceste calificări! Felicitări se cuvin, de asemenea, și adversarelor din echipa Cehiei, determinate să își apare titlul și trofeul Fed Cup, cucerit deja de doi ani consecutiv! Mult succes!

Iar noi așteptăm entuziaști și alte meciuri de tenis la Cluj la acest nivel de performanță! 🙂

Fotograf: Lucian Nuță

tenis la cluj fed cup simona halep (43)

tenis la cluj fed cup simona halep (77)

tenis la cluj fed cup simona halep (76)

tenis la cluj fed cup simona halep (101)