Sezonul rece – 10 minuni care ne încălzesc sufletul

de | | 4 Minute

Cum să ne bucurăm de sezonul rece? 10 minuni care ne încălzesc sufletul

E o perioadă frumoasă pentru unii, e o perioadă tolerabilă pentru alții, însă sunt și persoane care cu greu se despart de zilele luminoase și călduroase. Ei bine, indiferent de categoria în care te încadrezi, noi știm cum putem face sezonul rece să fie frumos. Știm că există activități care te pot transpune în acest anotimp cu ușurință. Astfel perioada rece își va face simțită prezența mai puțin, iar tu te vei bucura de zile memorabile. Avem câteva preferințe în ceea ce privește acest anotimp, pe care vrem să ți le împărtășim.

#1. Cafeaua / ceaiul ne ține de cald

Da, e perioada ideală pentru ceaiuri lungi și aromate, fie la birou, fie în timpul liber alături de o persoană dragăDacă nu îți plac ceaiurile, atunci le poți înlocui cu o băutură caldă pe care îți place  o savurezi: cafea, ciocolată caldă, cappuccino, vin fiert. Dacă nici cu acestea nu ești prieten, atunci poți încerca băuturile instant pe bază de cereale (Inka) ce se găsesc preponderent în magazinele naturiste.

#2. Băile fierbinți, un adevărat „deliciu”

Probabil doctorii ne vor zice că nu este bine să faci baie cu apă fierbinte. Atât articulațiile, cât și pielea sunt puse în pericol de acestea. Dar cine se poate abține după o zi de muncă, ore petrecute în trafic și minute în șir așteptând autobuzul spre casă, în frig, să nu facă o baie fierbinte? Cu atât mai mult cu cât aceasta poate fi completată de arome care te relaxează și te transpun în propriul basm.

#3. Pufoșeniile ne pot însenina zilele

Ne referim aici la paturi pufoase, papuci de casă, haine sau pijamale care îți mângâie pielea ori de câte ori frigul îți agresează ziua. Da, au o putere calmantă miraculoasă. Sunt un must have al sezonului.

#4. Cartea – o prietenă care nu te lasă la frig

Cel mai loial prieten al nostru, cartea, parcă se potrivește și mai bine în perioada aceasta. Cum vi se pare ideea unei duminici într-o pătură pufoasă, cu o cană de ceai bun lângă și o carte bună în mână? Relaxant!

#5. Lumânările – ne parfumează gândurile și ne încălzesc sufletele

Cu toții suntem frustrați de orele puține luminoase din zi. Diminețile întunecate ne fac trezirea anevoioasă și se transformă într-o luptă neîncetată cu alarmele, neprietenoase. Serile prelungite pot fi o bucurie pentru melancolici, însă pentru majoritatea persoanelor reprezintă un inconvenient. Cum te poți adapta totuși după-amiezilor întunecate? Prin aprinderea unei lumânări. Parfumate sau nu, depinde de preferințele fiecăruia, dar lumânarea în sine are un farmec aparte. Emite acea lumină caldă, prietenoasă, chiar romantică. Ești îngrijorat în privința substanțelor nocive emanate de acestea? Poți opta în acest caz pentru lumânările naturale fabricate din ceară de soia.

#6. Deliciile culinare consacrate – gustul amintirilor frumoase

Ce gust au amintirile voastre? Ale noastre sunt colorate de zâmbetele provocate de gusturile mâncărurilor bunicilor. Bunicile au un talent înnăscut în a captura aromele cele mai intense ale alimentelor pentru a le transforma în momente simbol ale vieții noastre. Gustul castanelor coapte, al plăcintelor cu dovleac, afumăturilor sau al portocalelor sunt cele în jurul cărora se creează momente frumoase în această perioadă.

S-au copt castanele la Cluj...

#7. Zilele cețoase

Există o frumusețe aparte a acestor zile, în ciuda inconveniențelor pe care le provoacă. Vizual, creează o imagine ștearsă, neclară ce naște anumite curiozități. Mirosul redă o prospețime specifică zonelor montane. Cum ne putem bucura de ele? Prin acuitatea simțurilor pe care le putem lăsa să caute aspectele pozitive. Dar și prin haine groase adecvate.

#8. Filmele și/sau serialele, după preferințe

Există zile în care poate nici cartea nu te mai încălzește. Atunci e timpul să apelăm la un film sau serial bun, sub o pătură la fel de pufoasă. Și o lumânare parfumată care să întrețină atmosfera.

#9. Să ne limpezim sufletele cu muzică bună

Muzica a devenit pentru mulți un stil de viață sau este un instrument nelipsit. Gusturile sunt diverse în materie de muzică, iar genuri muzicale sunt destule. Totuși, perioada aceasta poate aduce laolaltă multe persoane cu tipologii diferite printr-un anumit gen muzical. Acesta este jazzul. Pe lângă acesta, există nenumărate piese instrumentale ce ne pot armoniza sufletul cu frigul de afară. Chiar și muzica folk se pliază perfect pe notele muzicale interioare.

#10. Căldura fizică și farmecul ei

Cu toții visăm la un moment în care să ni se așeze sufletul la gura unui șemineu. Dar nu pentru toți este realizabil. Astfel, ne putem adapta posibilităților pe care le avem. Îți poți construi o seară magică și la gura … caloriferului. Căldura cu siguranță este aproape la fel, factorul auditiv lipsește, nu auzi trosnitul lemnelor în sobă, dar ambientul este la fel de plăcut dacă ai o lumânare aprinsă în preajmă.

Sezonul rece, un moment la fel de plăcut ca cel cald. Am putea să îl parcurgem mai ușor dacă nu am fi încordați și dacă ne-am crea mici plăceri de care să ne putem bucura. Fiecare își poate personaliza toamna-iarna după propriile gusturi. Important e să nu le urâm. Bucurie există.

Voi cum vă bucurați de frig?

Teodora Lipciuc, redactor Cluj.com Ghid Local
Fotografii din Cluj realizate de Gebe Alpar , Cluj.com & Zoly Zelenyak
Imagini Freepik.com & Sergeycauselove @ Freepik