Școala de Teatru Allegria: sezon de toamnă cu umor și cursuri noi

de | | 4 Minute

Școala de Teatru Allegria aduce zâmbete clujenilor prin piese de teatru inedite și cursuri noi

Toamna aceasta, Școala de Teatru Allegria aduce clujenilor o cămară plină de bucurii. Spectacole pline de culoare, îndrăznețe în care unele povești știute prind o formă neașteptată pregătite cu mult spor și efort de către cursanții școlii vor colora Clujul în următoarea perioadă. Iar pentru că teatrul, din cele mai vechi timpuri, a fost o formă artistică îndrăgită, Școala de Teatru Allegria este un loc în care, atât cei mici, cât și cei mari pot deveni artiști, dezinvolți și creativi. Iată, dar, ce vești bune ne aduce pentru acest început de sezon și ce oportunități ne oferă.

#1. Cindy » o cenușăreasă în vremuri contemporane

Unul dintre cele mai muncite spectacole oferite de Școala de Teatru Allegria din această toamnă, „Cindy” este o piesă de teatru pregătită de cursanții absolvenți ai școlii. Creată în regia lui Ioan Batinaș, actor al Teatrului Odeon din București și membru al grupului Vouă, piesa reprezintă o adaptare modernă a celebrei povești clasice – „Cenușăreasa”. Timpurile contemporane ilustrate în piesă sunt construite cu doze delicioase de umor calitativ. În același timp, Cindy se joacă în premieră la Cluj-Napoca și reprezintă o satiră bine ilustrată a stilului de viață actual, alături de problemele cele mai des întâlnite ale acestui deceniu.

Teatru Alegria

Detalii:

 • Spectacolul se adresează copillor peste 10 ani și adulților
 • Durata: 50 de minute
 • Locație: Clubul CFR Napoli Centrale
 • Data: 3 octombrie 2019
 • Ora: 19:00
 • Acces pe bază de bilete. Disponibile aici: www.livetickets.ro/bilete/cindy-adaptare-dupa-cenușăreasa

Teatru Alegria

#2. Thysbe și Pyram » fragment dintr-un vis de vară

Activă în viața comunității, Școala de Teatru Allegria este prezentă și în cadrul Zilelor Clujului. Cursanții școlii vor interpreta piesa intitulată Thysbe și Pyram. Aceasta este un fragment din celebra piesă „Visul unei nopți de vară” al lui Shakespeare. Umorul, desigur, vine la pachet și în cadrul acestui spectacol. Adaptată de către actrițele Teatrului Național din Cluj, Elena Ivanca și Raluca Lupan, piesa ilustrează o lume plină de contraste.

Teatru Alegria

Detalii:

 • Durată: 50 minute
 • Locație: Cinema Dacia
 • Data: 27 septembrie 2019
 • Ora: 19:00
 • Acces gratuit, pe bază de rezervare, aici: www.allegria-artstudio.com/events/thysbe-si-pyram

Thybe si Pyram

#3. Spectacole noi în pregătire

Programe noi, piese și pregătiri intense au loc zi de zi la Școala de Teatru Allegria. Iar pentru că e perioada în care Clujul este extrem de activ, Allegria și-a propus să participe activ la pulsul orașului. De aceea, lucrează la piese și spectacole împreună cu persoanele înscrise la cursurile de teatru, pentru a împlini oamenilor pofta de râs și de teatru. Pentru Festivalul Kama din noiembrie, pregătește o piesă inspirată din „Commedia dell’arte”, intitulată „Ahh…iubirea”. Scenariul și regia aparține lui Decebal Marin. Va fi prezentată clujenilor pe data de 16.11.2019 la Casa Tranzit la ora 18:30.

Teatru Alegria

#4. Curs de teatru și improvizație pentru adolescenți

O categorie nouă de cursuri pentru clujeni a fost adăugată în acest an. Astfel, adolescenții dornici de experiențe noi, care doresc să facă pași rapizi spre autocunoaștere și dezvoltare personală se pot înscrie la cursuri de teatru în cadrul școlii. Acesta este susținut de Elena Ivanca, actriță a Teatrului Național Cluj-Napoca și cadru didactic al Facultății de Teatru și Televiziune. În cadrul acestuia, tinerii vor efectua exerciții de dicție și vorbire scenică, vor participa la jocuri de improvizație, prin jocuri speciale își vor dezvolta memoria și li se va facilita capacitatea de a vorbi în public.

#5. Curs de teatru pentru adulți: grupe noi

Școala de Teatru Allegria este intens apreciată de clujeni. Din acest, motiv pentru a face față numărului ridicat de înscrieri, organizează mai multe grupe. Astfel, persoanele doritoare să participe au loc asigurat. Cursul de actorie oferă adulților multe oportunități de dezvoltare personală. Pe parcursul acestuia vor dobândi o serie de abilități.

Teatru Alegria

#6. Curs de teatru pentru copii

Cursurile de teatru pentru copii se efectuează pe grupe, după vârstă: 4-6 ani și 7-12 ani. Micuții își vor dezvolta deprinderi benefice de la vârste fragede, iar unii își vor descoperi latura artistică. La finalul fiecărui curs, copii vor interpreta o piesă de teatru.

#7. Posibilitate de a juca în piese după absolvire

Școala de Teatru Allegria nu oferă doar cursuri, ci face mai mult decât atât. După absolvirea acestuia, fiecare participant are oportunitatea de a juca pe scenă la diferite spectacole pe care le organizează. Astfel, piesele ce se vor pune în scenă îi va ajuta să facă experiență, dechizându-și șansele spre o carieră în acest domeniu.

cenușăreasa