Sarbatorile vin! Da, chiar vin!

de | | 2 Minute

Sarbatorile vin! Da, chiar vin!

Probabil ideea de sărbători de iarnă te duce cu gândul la casă, la familie, prieteni, cadouri pe care le-ai aşteptat tot anul şi multă fericire alături de cei dragi. Ah! Şi să nu uităm de zăpadă, împodobitul bradului şi de Moş Crăciun!

Gata? Sunt toate pregătite? Bun… Atunci mergem mai departe.

Fie că eşti credincios sau nu, Crăciunul nu trece fără să îl simţi. Fie că îl sărbătoreşti sau nu pentru naşterea lui Iisus, îl asociezi cu ideea de a fi împreună cu familia, într-un loc cald şi linsiştit, plin de pace şi fericire. Dar noi? Noi suntem oameni plini de pace şi fericire? Poate Craciunul ar trebui să ne preocupe mai mult. Nu ne gândim zi de zi la cât de buni suntem, la câte fapte bune am făcut sau câţi oameni am ajutat. Poate această perioadă ar fi un motiv bun să medităm la cum ne pregătim şi sufleteşte pentru Crăciun, nu doar material. Este o perioadă atât de specială a anului, încât pregătirile ar trebui să însemne şi căldura din sufletul nostru şi iubirea pe care o oferim celorlalţi!

Aşadar, odată pregătiţi sufleteşte şi material pentru venirea Crăciunului, putem să aşteptăm cu nerăbdare să găsim cadouri frumos împachetate sub brad. Că doar Moşul nu ne uită niciodată!

Asta dacă are unde să vină Moşul. Probabil mulţi copiii şi-ar dori să treacă Moşul pe la ei. Doar că, ei îşi petrec noaptea sfântă în stradă, fără un acoperiş asupra capului, fără un loc unde să se încălzească. Alţii, puţin mai norocoşi, care au unde să stea, şi-ar dori o familie, dar sunt singuri, pentru că părinţii lor nu i-au vrut. Deci haideţi ca pregătirile pentru Crăciun să includă şi mici gesturi frumoase pentru cei care nu au tot ce avem noi, ceilalţi!

Acum pot veni sărbătorile? Da, pot veni! Oraşul arată minunat, luminiţele dau un aer de poveste, iar frigul de face să simţi că e iarnă, deci vine Crăciunul. În magazine se aud colinde, iar acasă miroase a cozonaci proaspăt făcuţi. Cu sufletul împăcat, cu fericirea de a fi făcut ceva bun pentru ceilalţi, cu gânduri bune alături de cei dragi, să aşteptăm venirea celor mai speciale sărbători ale anului.

Crăciun fericit tuturor!

Articol scris de Alexandra Ormenişan
Fotografie realizata de Mirela Pete