Șansă la educație: susține două surori să-și termine liceul

de | | 3 Minute

Susține educația, sprijinind două surori să-și termine liceul

O nouă campanie de susținere a educației este demarată în cadrul programului Bursa de Educație. Urmând modelul anilor precedenți, când fondurile s-au îndreptat înspre cazuri specifice, de data aceasta beneficiarele sunt două surori din Baia Sprie, județul Maramureș.

Delia și Camelia, în vârstă de 12 ani, respectiv 16 ani, și-au pierdut tatăl în vara acestui an, din cauza unei boli necruțătoare. Cele două tinere au rămas cu mama lor care, la rândul ei, are nevoie de sprijin pentru a-și putea susține copiii. Bursa de Educație este un program demarat de către InfoTrafic – Radioul de pe strada ta!, iar în acest an echipa InfoTrafic și-a propus să le ajute pe cele două surori din Baia Sprie să își termine cu succes studiile liceale, adunând o comunitate în jurul familiei Bud, oameni dispuși să susțină educația într-un mod activ și concret.

Fondurile strânse de la sponsori și donatori vor fi gestionate de Asociația Christiana, cele două surori primind lunar câte o bursă de educație în valoare de 400 lei.

Șansă la educație » cum le poți sprijini pe Delia și Camelia?

Poți să contribui la susținerea educației celor două surori donând orice sumă, indiferent cât de mică, în contul Asociației Christiana, astfel:

  • Cont: RO68RNCB0106001668730010
  • De menționat pe ordinul de plată: „Contribuție Bursa de Educație InfoTrafic”.

De asemenea, pentru ca echipa InfoTrafic să poată urmări mai ușor donatorii pentru Bursa de Educație, poți accesa și completa formularul de aici » https://goo.gl/forms/7XokoabX0f2Jf8ni2

Ce înseamnă Bursa de Educație?

Campania Bursa de Educație InfoTrafic își propune să ajute copiii și tinerii să învețe, să își finalizeze studiile și să devină independenți, pe picioarele lor. Sprijinul oferit acestor copii este unul pe termen lung, nu doar unul temporar, asigurând astfel un impact real în viețile beneficiarilor campaniei.

Campaniile desfășurate până acum:

  • Participarea la Swimathon între anii 2011 – 2016, în parteneriat cu Fundația Comuniară Cluj, pentru sprijinul a doi tineri inteligenți, cu posibilități financiare reduse, dar care își doreau să meargă la școală (liceu)
  • Fonduri pentru ca Dorel să își termine liceul » acesta a reușit să își finalizeze studiile liceale, are cum o meserie, se întreține singur și își ajută familia.
  • Fonduri pentru Roxana (2015 – 2018) pentru o bursă lunară care să îi permită să meargă la școală cu mai puține griji. Roxana și-a început viața de studentă în cadrul UBB Cluj, la Facultatea de Informatică, secția germană.

Mai multe detalii despre campania Bursa de Educație InfoTrafic puteți găsi pe pagina de Facebook și pe site.

Rolul radioului în comunitate

InfoTrafic sau radioul de pe strada ta, așa cum îl știu clujenii care circulă cu mijloacele de transport în comun, este ascultat zilnic în stațiile de autobuz din Cluj-Napoca despre 100.000 de persoane. Pot fi auzite în difuzoare știri, informații de interes, publicitate, dar și materiale culturale sau agenda zilei.

Rolul radioului în comunitate poate fi însă unul mai activ, iar InfoTrafic este un bun exemplu în acest sens, organizând campanii de educare și informare, precum și campanii de strângere de fonduri.

„Organizăm campanii de educare și de informare, dar și campanii de strângere de fonduri, în parteneriat cu fundații recunoscute și abilitate, pentru sprijinirea unor copii care au nevoie de ajutor să își termine școala. Credem în educație și susținem educația, susținem dreptul la educație al copiilor aflați în dificultate.”