Sânge donezi, o viaţă salvezi !

de | | < 1 Minute

Sânge donezi, o viaţă salvezi !

” Sânge donezi, o viaţă salvezi ! ” este o campanie de informare si constientizare adresata studentilor, fiind initiata de catre trei studente ale Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii. Misiunea campaniei este de a-i incuraja pe studenti sa doneze sange si, astfel, de a creste sesizabil numarul donatorilor de sange din Cluj-Napoca.

Din pacate, statisticile nu sunt deloc imbucuratoare cand vine vorba de donarea de sange, nici in Romania, nici la nivel mondial: se constata o stagnare in ceea ce priveste oferta de sange donat si o crestere accentuata privind cererea. Mai mult, conform statisticilor Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională din anul 2012, doar 1,7% din totalul populaţiei donează sânge, motiv pentru care o astfel de campanie axata pe informarea si formarea unei mentalitati pro donarii de sange devine necesara!

Incurajam aceasta initiativa si speram ca rezultatele sa fie vizibile si de lunga durata!

Pagina oficiala a campaniei o puteti gasi aici: www.facebook.com/doneazasangecluj

Si, cel mai important, Centrul de donare Cluj este situat in cadrul CTS Cluj, strada Nicolae Bălcescu nr.18, colț cu Paris. Telefon de contact: 0364 417641. Program: luni-vineri 7.30-13.30.

Asa cum au observat si cele trei studente din spatele campaniei, donarea de sange este un gest umanitar si benefic, un simplu gest care poate salva vieti!

donare sange cluj