Sănătatea dentară – sfaturi utile dintr-un cabinet stomatologic Cluj

de | | 2 Minute

Sănătatea dentară – sfaturi utile dintr-un cabinet stomatologic Cluj

Când vorbim despre sănătatea dentară și un zâmbet frumos, alb, trebuie să ne raportăm clar la o îngrijire corectă a dinților, nu doar la natura genetică de care acesta poate să depindă. În primul rând, cel mai frecvent lucru care duce la îmbolnăvirea dinților este periajul incorect.

Această acțiune ar trebui să dureze cel puțin două minute, începând din partea de stânga sus (aproximativ 30 de secunde), spre partea exterioară, partea interioară și cea pe care mestecăm, urmând apoi partea de dreapta sus, repetând procesul. Este recomandat să utilizăm paste de dinți lipsite de detergenți (care nu fac spumă multă). Desigur, pentru o expertiză mai amănunțită este necesară o vizită la un cabinet stomatologic.

Alimentația iți poate salva sau distruge dinții

Un alt factor extrem de important legat de sănătatea dentară il reprezintă, fără îndoială, alimentația. Încercați să evitați consumul de dulciuri după ora 18:00. Deoarece zahărul din acestea se elimină greu chiar și după un periaj serios, se transformă în acizi care, peste noapte, atacă smalțul.

Și alte alimente, precum vinul roșu pot ataca destul de sever dantura, ducând la o depigmentare a acesteia. Este recomandat să utilizăm paste de dinți pentru albire, în cazul în care suntem consumatori de astfel de vinuri.

Dentist Cluj – recomandări de alimente benefice danturii

După cum am menționat anterior, sunt o mulțime de alimente care ne pot distruge dinții, însă lista este contrabalansată de unele care sunt chiar benefice și protectoare. Orice medic dentist fie din Cluj, fie de oriunde din țară, ne atenționează să avem grijă la produsele alimentare.

Laptele și iaurturile sunt bine cunoscute pentru proprietățile lor benefice unei danturi strașnice și sunt chiar recomandate de către dentist. Fiind sărace în zahăr, bogate în calciu și având o aciditate scăzută, aduc suplimentul necesar de minerale.

Fructele care conțin vitamina C, în special citricele, mențin sănătatea gingiilor, protejându-le astfel de parodontoză. Vitamina A este esențială în formarea smalțului dentar. Pe aceasta o putem procura din legume precum morcovii, cartofii dulci, broccoli și țelina.

Pe lângă faptul că elimină respirația urât mirositoare, ceaiul verde conține anumiți compuși antioxidanți, compuși care luptă împotriva plăcii bacteriene. Fapt care ne va reduce riscurile de apariție a cariilor sau a altor probleme gingivale.

În cazul în care, după masă, nu aveți posibilitatea spălatului pe dinți, puteți să improvizați mâncând un măr tare sau să mestecați gumă. Însă atenție, se recomandă doar gumele care nu conțin zahăr. Acestea stimulează producerea de salivă, care ajută la îndepărtarea particulelor de mâncare rămase în cavitatea bucală.

Pentru un control și multe alte servicii dentare, puteți apela la clinica Alverna Dental Studio din Cluj-Napoca.

sanatatea dentara (2)

Sursă foto: alvernadentalstudio.com