Samsara: Gradina cu lumini si umbre

de | | 2 Minute

Samsara: Gradina cu lumini si umbre

Vara fierbinte nu-mi da pace si incerc o evadare, undeva in oras. Intr-un loc unde sa ma simt ca la bunici in gradina, unde sa ma bucur de umbra unui nuc, unde sa pot povesti vrute si nevrute.

O prietena draga ce cunoaste cotloanele dragute de prin Cluj imi face niste propuneri. Si ramanem intelese ca ne intalnim la Samsara, o ceainarie despre care doar auzisem, dar nu o si vizitasem.

la sindrila samsara teahouse

De la Parcul Central o pornesc inspre locul stabilit, ghidandu-ma doar dupa indicatiile date prin telefon. Trec Somesul peste podul cu multe lacate, unde iubirea se declara fara reserve, chiar patimas pe alocuri. Apa Somesului suna ca si cum ar cere atentie, multa atentie si ma concentrez mai mult pe sunetul ei decat pe cel slobozit de masinile de pe strada.

Ma tin de mana cu Somesul o vreme, apoi intind mainile sa-mi imbratisez prietena draga.
Ajungem la Samsara si-mi este prezentata casa in care la intrare musai sa te desculti ca sa te incarci cu energiile ei bune. Apoi mergem sa ne alegem camera cosmica ori etnica ori doar universul in care vrem sa evadam o clipa.

Vreau afara in gradina. Gandul meu era fixat pe ideea de a gasi ceva asemanator cu gradina bunicilor. Si asa facem. Ne ducem in gradina si trecem de toate scaunele si mesele si ne oprim sub umbra unui mar. Merele inca verzi atarnau deasupra noastra. „Am gasit ce cautam”, imi zic in gand, in timp ce o femeie rupta parca din atmosfera odailor ce le vazusem cu putin timp in urma ne intreaba ce servim.

Ma simt si mai bine cand cineva ma serveste, precum bunica, atat de prietenesc. Nu comand ceaiul bunicii de menta, pentru ca vreau sa-i pastrez memoria, asa neatins, foarte dulce si mentolat.

Comand un fresh de catina, iar prietena mea ceva si mai racoritor. Catina din borcanul meu ma face mai putin nostalgica si ma revigoreaza. Povestim cate-n luna si stele, de parca nu ne-am vazut de un car de ani. Petrecem aproape doua ore fara sa ne dam seama ca timpul s-a scurs. Incarcate cu energie buna ne promitem sa mai iesim in gradina. Tot la Samsara.

Redactor Cluj.Com

Tia Sîrca