Să facem ceva în fiecare zi: 18 – 24 ianuarie 2016

de | | 2 Minute

Să facem ceva în fiecare zi – este, credem noi, modul cel mai la îndemână să ne dezvoltăm, să creștem, să descoperim lucruri noi, să cunoaștem oameni frumoși și interesanți. Să ieșim din rutină :) Clujul ne oferă zi de zi ocazia să facem toate aceste lucruri, trebuie doar să fim la curent cu ce se întâmplă în oraș și să fim dispuși să ieșim din zona noastră de confort.

În acest sens, noi vă recomandăm câte un eveniment pentru fiecare zi a săptămânii în curs.  Sunt recomandări subiective, evenimente sau proiecte care ni se par nouă interesante sau cu potențial. Puteți consulta oricând lista completă de evenimente pe site.

Luni, 18.01 – După o absență de peste un deceniu, spectacolul ,,Evgheni Oneghin” de P. I. Ceaikovski este readus pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, luni, 18 ianuarie, ora 18:30.

Marți, 19.01 – Dacă debordezi de imaginație și te simți atras de teatru, ești așteptat marți și miercuri, de la ora 20:00, în Sala Studio a Casei de Cultură a Studenților pentru a lua parte la workshop-uri de teatru (+ preselecție). Intrare liberă!

Miercuri, 20.01 – Seara, de la ora 22:00, ne ascundem prin The Shelter pentru un concert a trupei clujene Whisperblast.

Joi, 21.01 – Ni s-a făcut dor de un vernisaj la Muzeul de Artă, așa că joi, de la ora 18:00, în prezenţa domnului Leszek Biały, director adjunct al Institutului Polonez din Bucureşti, vrem să ajungem la inaugurarea oficială a expoziției „Războiul în Afișul Polonez. Colecţia Krzysztof Dydo”. 

Vineri, 22.01 – Un spectacol ce tratează tema invizibilității sociale, ,,Provizoriu” încearcă să ficționalizeze și să facă vizibile biografiile celor care există doar în statisticile instituțiilor. Ironic și percutant, spectacolul se adresează tuturor celor care trec pe lângă noi în fiecare zi și despre care alegem să nu știm nimic. O producție Reactor de creație și experiment, vineri, de la ora 19:00.

Sâmbătă, 23.01 – de la ora 13, la Atelier Cafe, are loc Bazarul cu lucruri gratis, un eveniment în cadrul căruia oamenii donează obiectele pe care nu le mai folosesc și își aleg gratuit orice lucru de care au nevoie. Participanții aduc și oferă complet gratuit: produse în stare de funcționare, discuții, prietenie, bunătăți, servicii, bună dispoziție, jocuri, și orice alte lucruri care pot fi împărtășite într-o comunitate. Produsele care vor rămâne în urma Bazarului vor ajunge, imediat după eveniment, la o asociație/ organizație care ajută la distribuirea acestora înspre persoane care au nevoie de ele.

Duminică, 24.01 – cei care vor să își petreacă ziua alături de familie și copii, se pot bucura de la ora 11:00 sau 17:00, la Casa de Cultură a Studenților, de celebra poveste a lui H. C. Anderson: Mica Sirenă. Un spectacol pentru copii, plin de culoare, farmec și mister.

Voi ce faceți azi? :)

foto: Mihail Onaca