Să facem ceva în fiecare zi: 14 – 20 decembrie 2015

de | | 3 Minute

Să facem ceva în fiecare zi – este, credem noi, modul cel mai la îndemână să ne dezvoltăm, să creștem, să descoperim lucruri noi, să cunoaștem oameni frumoși și interesanți. Să ieșim din rutină :) Clujul ne oferă zi de zi ocazia să facem toate aceste lucruri, trebuie doar să fim la curent cu ce se întâmplă în oraș și să fim dispuși să ieșim din zona noastră de confort.

În acest sens, noi vă recomandăm câte un eveniment pentru fiecare zi a săptămânii în curs.  Sunt recomandări subiective, evenimente sau proiecte care ni se par nouă interesante sau cu potențial. Puteți consulta oricând lista completă de evenimente pe site.

Să facem ceva în fiecare zi în perioada 14 – 20 decembrie 2015:

Luni, 14.12 – la ora 20:00 se anunță a fi punctul de maximă activitate a ploii de meteori: Geminide, specifice acestor zile de decembrie, așa că sperăm să avem parte de un cer cât se poate de senin! Dacă astronomia nu e neapărat pasiunea dvs., vă putem recomanda să începeți săptămâna cu tradiționala expoziție de iarnă ,,Invernala” a Școlii Populare de Arte Tudor Jarda, deschisă publicului începând cu ora 15:00, în holul Consiliului Județean Cluj.

Marti, 15.12 – are loc ultima întâlnire din acest an din cadrul Poveștilor despre Cluj. Subiectul abordat va fi ,,Crime și pedepse în Clujul de altădată” și se va vorbi despre „Conspirația de la Cluj (1594)” și despre „Turnurile Clujului Medieval”. Invitați: Gabriel-Virgil Rusu, Dan Clinci și Tudor Sălăgean (invitat permanent)

Miercuri, 16.12 – cei mici, dar și cei mari, sunt așteptați de la ora 16:00, în Sala Studio a Academiei de Muzică Gheorghe Dima, la Concertul Educativ: Scrisori Muzicale pentru Moș Crăciun. Corul Filarmonicii ,,Transilvania” va interpreta, dirijat de Cornel Groza, colinde și cântece de stea.

Joi, 17.12 – ne îndreptăm pașii înspre Fabrica de Pensule unde, de la ora 19:00, suntem invitați la lansarea de carte ,,Despre păpuși și oameni”, urmând ca de la ora 20:00 să putem participa la spectacolul de teatru de păpuși ,,Untitled” – o suită de momente, improvizații narative și de limbaj, în care sunt schițate diverse „personaje și situații”.

Vineri, 18.12 – ne apropiem tot mai mult de Crăciun, așadar vineri ne vom delecta cu un minunat Concert de Crăciun, susținut de Filarmonica de Stat ,,Transilvania”, începând cu ora 19:00, la Colegiul Academic.

Sâmbătă, 19.12 –In perioada 19 – 20 Decembrie, Beard Brothers si The Sisterhood te invita la Casino pentru Winter Charity Fair, între orele 13:00 – 21:00. Fondurile stranse in urma targului vor merge in campania numarul 8 Beard Brothers, care are ca scop achizitionarea unei masini pentru a fi transformata in primul taxi comunitar, care va transporta persoanele cu deficiente si cazuri sociale in regim gratuit.

Duminică, 20.12 – de la ora 20:00, la Teatrul Național ,,Lucian Blaga” are loc spectacolul ,,Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” – nu prea mai sunt locuri, așa că celor care doresc să încheie săptămâna la teatru, le recomandăm să se grăbească cu achiziționarea biletelor.

Voi ce faceți azi? :)

foto: Rares Sicoe