Să facem ceva în fiecare zi: 1 – 6 martie 2016

de | | 2 Minute

Să facem ceva în fiecare zi – este, credem noi, modul cel mai la îndemână să ne dezvoltăm, să creștem, să descoperim lucruri noi, să cunoaștem oameni frumoși și interesanți. Să ieșim din rutină :) Clujul ne oferă zi de zi ocazia să facem toate aceste lucruri, trebuie doar să fim la curent cu ce se întâmplă în oraș și să fim dispuși să ieșim din zona noastră de confort.

În acest sens, noi vă recomandăm câte un eveniment pentru fiecare zi a săptămânii în curs.  Sunt recomandări subiective, evenimente sau proiecte care ni se par nouă interesante sau cu potențial. Puteți consulta oricând lista completă de evenimente pe site.

Luni, 29.02 – Cum vorbim despre noi înşine? Cum ne exprimăm „în cuvintele noastre”? Cum apar tradiţiile şi obiceiurile româneşti azi? Cum vorbim despre ele, rămânând noi înşine? Piesa de teatru originală „În cuvintele tale” aduce pe scenă perspectiva românilor despre multiculturalism. Intrarea este liberă pe bază de rezervare pe [email protected] sau la telefon 0731013283. Evenimentul are loc la Fabrica de Pensule, etaj II, sala RAP, ora 19:00.

Marți, 01.03 – din 1 martie, ne putem înscrie la cursurile de Krav Maga pentru începători! Arta martiala israeliana de autoaparare este predata si in Cluj exact asa cum a fost creata de fondatorul ei, Imi Lichtenfeld, la Scoala Bukan de Krav Maga – Sony`s Dojo, de pe Calea Motilor, nr. 143-145.

Miercuri, 02.03 – Miercuri ne îndreptăm pașii înspre Muzeul Etnografic al Transilvaniei, pentru a lua parte, începând cu ora 18:00, la vernisajul expoziției de litografii L’air du cirqueExpoziția cuprinde 84 de lucrări semnate de 21 dintre cei mai importanţi artişti francezi din secolele al XIX-lea şi al XX-lea. Lumea circului, cu saltimbanci, jongleri și clovni, cu frumusețile sale inegalabile, cu animalele sălbatice și numerele de dresură extraordinare, cu bucuriile și luminile sale strălucitoare, a constituit întotdeauna o atracție pentru artiști.

Joi, 03.04 – ne începem dimineața cu o vizită la Centrul Regional de Transfuzie din Cluj-Napoca pentru a dona sânge. În perioada 29 februarie – 4 martie între orele 7.30-13.30 primește provocarea: ,,Donează sânge, fii erou!’‘. După-masa, ne tentează să aflăm mai multe despre Henna – arta picturii corporale (la Bookstory, ora 18:00)

Vineri, 04.03 –  weekend-ul ne va regăsi la Fabrica de Pensule, la spectacolul Ghinga (producție a Asociației Reciproca în colaborare cu Fabrica de Pensule). O relatare intimă, personală, din perspectiva poetului contemporan, despre întâlnirea poeziei de azi cu valorile și tradițiile neamului.

Sâmbătă, 05.03 – de dimineață bună, Alergăm pentru Spitalul Copiilor! Alearga, doneaza (minim 1 leu) si ajuta copiii bolnavi de cancer sa devina oameni mari! Spre seară, iubitorii de Jazz și pasionații de vin se pot relaxa la Jazz & Wine, la Cinema Victoria, iar de la ora 22:00, Omul cu Șobolani își lansează clipul ,,Căprioara acerbă” la The Shelter.

Duminică, 06.03 – vom încheia săptămâna într-un mod cât mai relaxant și frumos posibil la Meditation in Cluj. 

Să facem ceva în fiecare zi! Voi ce faceți săptămâna aceasta? :)

foto: Mihail Onaca