S-a dat startul la marea leneveală de primăvară

de | | 2 Minute

S-a dat startul la marea leneveală de primăvară

Când în sfărșit natura s-a dezmorțit, am început noi să lenevim. Am depozitat plapuma în dulapul cu articole de iarnă și am scos pijamalele scurte. De acum îngerașii în zăpadă vor zbura spre țările reci iar noi vom alerga prin bălți și câmpuri cu flori.

Deși soarele ne oferă energie și o doză importantă de vitamina D, parcurile și zonele verzi ne îndeamnă să agățăm hamacele și să începem leneveala de primăvară. Rățuște, câini, copii, oameni în vârstă sau tineri și flori din origami animă zilnic Parcul Central.

Sunt atâtea sinonime pentru leneveală încât am adormi doar enumerându-le. Dar ce înseamnă cu adevărat lenea? Lenea pe care o promovăm noi nu e acea stare de trândăvie sau inactivitate. Șezi blând și ia-ți hamacul în parc, o să îți zboare multe frizbiuri pe deasupra capului și o să auzi acorduri de chitară.

Veniți cu gașca, cei de la Cercetașii României au dat startul la marea leneveală de primăvară. Ca niște adevărați profesioniști, cercetașii și-au legat hamacele de copaci în câteva secunde. Au urmat povești și împrieteniri în masă.

A început și vânătoarea pentru băncile libere din parcuri sau pentru pozele artistice. Vremea bună și locurile faine ne scot pe toți din case să privim cerul mai des. Și ce poate fi mai amuzant decât primele urme ciudate de bronz sau strâmbăturile de la soare?

Promovăm așadar petrecerea timpului liber în compania celor dragi, citind o carte bună, bucurându-ne de natură, organizând un picnic sau ascultând muzica noastră preferată. Fie că ești cu picioarele în aer, atârnate de un hamac colorat, pe o bancă, bicicletă sau pe jos, leneveala productivă e recomandată tuturor vârstelor. Care sunt locurile în care voi leneviți? Și să nu spuneți că la muncă sau la școală 🙂

Loredana Giță, redactor Cluj.com