Rulouri și jaluzele exterioare pentru protecție în stil modern

de | | 2 Minute

Rulouri și jaluzele exterioare pentru protecție în stil modern

Un sistem de protecție adecvat împotriva unor factori externi poate fi în zilele noastre și unul extrem de modern. Modelele de rulouri și jaluzele exterioare comercializate astăzi sunt unele deosebite, însă alegerea unuia dintre cele două se realizează în funcție de preferințe personale, dar și de nevoi, mai ales că funcțiile acestora, deși seamănă foarte tare, sunt oarecum deosebite.

Jaluzele sau rulouri pentru o protecție mai bună împotriva luminii?

Principala diferență dintre rulouri și jaluzele exterioare este dată de posibilitatea de reglare a luminii, respectiv căldurii care vine din exterior. În timp ce lamelele rulourilor sunt fixate foarte rigid între ele și nu pot fi sub nicio formă înclinate, singura posibilitate de reglare a luminii fiind dată de ridicarea sau de coborârea ruloului, jaluzele cluj exterioare sunt echipate cu lamele conectate prin accesorii de orientare care permit înclinarea acestora în funcție de preferințele și nevoile de pătrundere a luminii, implicit căldurii în interior. Există și modele de rulouri transparente care sunt utilizate mai ales pentru protecție împotriva căldurii. Pe lângă această facilitate, jaluzelele pot fi ridicate sau coborâte pentru un nivel minim sau maxim de lumină din exterior.

Caracteristici specifice ale jaluzelelor, respectiv rulourilor exterioare

Rulourile exterioare prezintă avantajul de a crea întuneric complet în interior atunci când sunt închise, lamelele acestora așezându-se foarte bine una pe cealaltă, astfel încât să creeze o suprafață perfect închisă. Acestea sunt perfecte pentru încăperile în care ai nevoie să blochezi complet pătrunderea luminii, așa cum sunt încăperile tehnice sau dormitoarele. Totodată, acestea oferă o izolare fonică bună și pot fi instalate și pe ferestrele care dau spre un exterior zgomotos.

Jaluzelele exterioare, în schimb, nu blochează lumina din exterior în mod complet. Acestea sunt prevăzute cu un sistem de reglare a luminii, fiind potrivite mai ales pentru camerele de zi, pentru sufragerii, respectiv pentru camerele orientate spre sud.

Aspectul comun pe care îl au cele două tipuri de sisteme este dat de rezistența la vânt pe care o comportă ambele. Lamelele acestora sunt rezistente la vânt și ploaie, iar unele dintre modele pot fi chiar echipale cu senzor de vânt care ajută la închiderea lor pentru a nu fi deteriorate din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile.

Atât jaluzelele, cât și rulourile oferă mai multă intimitate, dar în același timp pot ajuta și la economisirea energiei prin faptul că mențin în interior o temperatură optimă – opresc căldura soarelui de a intra în casă, astfel că va fi nevoie de perioade mai mici de funcționare a aparatului de aer condiționat pe timp călduros.


Articol publicitar
Mai multe informații despre partenerul nostru, găsiți aici: Proka Service Cluj