Rulouri exterioare – opțiunea perfectă pentru locuința ta!

de | | 2 Minute

Cu toții cunoaștem noțiunile de rulouri exterioare, jaluzele orizontale, draperii și jaluzele verticale. Acesta sunt prezente în locuințele noastre de secole iar acum, în era noastră, au căpătat un aer modern, inspirând bun gust.

Motiv pentru care sunt alegeri de efect pentru locuințele noastre, fiind practice și versatile. Când sunt alese jaluzele Cluj, se mizează pe calitate și soluții de durată. Astfel de elemente, ne apără locuințele de razele soarelui, intemperii și sunt totodată un bun blocator de sunete exterioare. Totuși, haideți să pătrundem, ca o rază de soare, mai adânc în subiect și să vedem cum au apărut aceste rulouri exterioare și care sunt noile tendințe.

Scurt istoric al rulourilor exterioare

Fie că ne bazăm pe teoria evoluției sau pe premisa că omul a fost creat de o putere divină, trebuie să recunoaștem faptul că natura noastră curioasă și dominantă ne-a determinat să evoluăm continuu. Nu vrem să intrăm în polemici cu aceste afirmații, dar istoria ne învață și ne oferă o imagine asupra puterii creative a omului. Ca să ajungem de unde am pornit: se pare că omul a folosit încă din cele mai străvechi timpuri blănuri de animale pentru a se feri de insecte, de ploi, sau de razele puternice ale soarelui.

Totuși, noțiunea de rulou exterior (sau mai degrabă de oblon) datează încă din Grecia Antică. Înainte de a fi folosite în exterior, grecii antici, considerați leagănul societății moderne din Antichitate, foloseau obloanele în interior. Scopul acestora era de a-i feri pe greci de climatul uneori neprietenos din zonă. Mai apoi, la aceste obloane s-au adăugat jaluzele cu ajutorul cărora lumina putea fi controlată. În plus, acestea apărau interioarele de vânt sau ploi.

Romanii, preluând modelul grecesc, au construit rulouri exterioare pentru a se apăra de intemperii.

În secolul XVIII, obloanele au început să fie foarte prezente în casele oamenilor, în special în Anglia victoriană.

În zilele noastre, rulourile exterioare sunt foarte apreciate, datorită versatilității dar și a designului.

Ce tip de rulou exterior se potrivește locuinței tale?

Există o varietate mare de soluții decorative și de protecție pentru geamuri: jaluzele verticale, draperie romana, rulouri exterioare. Din ultima categorie, trei tipuri sunt mai populare. Întâlnim astfel rulouri exterioare din:

  • Lemn
  • Aluminiu
  • PVC

Toată gama de rulouri exterioare conferă un sistem optim de umbrire, protejând în același timp locuința de fenomene meteo extreme. Astfel, veți fi feriți de vânt, ploaie, frig sau caniculă.

Din punctul de vedere al designului casei, pentru o notă elegantă cu aspecte rustice se recomandă rulourile exterioare din lemn. Rulourile exterioare din aluminiu se pretează pentru orice tip de construcție, fiind extrem de versatile și durabile. Rulourile din PVC reprezintă varianta mai economică a celor din aluminiu, deci și ele sunt potrivite pentru orice tip de locuință.


Articol publicitar
Mai multe informații despre partenerul nostru, găsiți aici: Proka Service Cluj