Rochii Daleea Fashion Cluj: cum ajung ideile să se transforme în colecții

de | | 3 Minute

Rochii Daleea Fashion Cluj

Totul pornește de la oameni…

Există în Cluj oameni care fac lucruri extraordinare. Există în Cluj lucruri deosebite care merită să fie cunoscute de mulți oameni, astfel încât frumosul să fie răspândit și admirat. Creațiile Daleea Fashion Cluj și femeia din spatele celui mai longeviv brand de creație vestimenntară din Transilvania, doamna Delia Louber, fac parte din această categorie.

În urmă cu 15 ani, visul și talentul acestui designer au ajuns la maturitate și și-au găsit plenar expresia în brandul Daleea Fashion pe care l-a creeat pentru a elogia ineditul portului tradițional românesc, adaptat contextului urban și stilului de viață al femeii moderne.

Rochii Daleea Fashion Cluj

Apoi se naște ideea…

Între idee și frumoasele rochii din vitrina atelierului de pe strada Acad. David Prodan numărul 9, cele care ne fură privirile și, uneori, inimile, se află multă muncă, inspirație și talent. Este suficient să intri în atelier și îți vei face o imagine clară despre ceea ce se întâmplă între aceste două puncte ale producției. Schițe, tipare, alegerea stofelor, croiuri, ajustare, finisaje – sunt doar câteva dintre etapele pe care le presupune crearea unei ii sau a unei rochii. Procesul creației este migălos și ,,risipit” prin toate colțurile atelierului, unde mașinile brodează modele originale pe ii sau pe haine de iarnă, țesăturile sunt expuse în toată splendoarea lor, iar mașinile de cusut se întrec în măiestrie.

Inspirația pentru colecții și creațiile Daleea Fashion se află în bogata cultură materială a poporului român, în autenticitatea și frumusețea vieții simple, a portului femeilor vremurilor de altădată. Pe această bază frumoasă, designer-ul Delia Louber, construiește haine pentru doamnele timpurilor noastre: alege țesături moderne, croiuri elegante și confortabile, broderii originale. În acest mod, ideile se materializează și înfrumusețează viața noastră.

Rochii Daleea Fashion Cluj

Cum se ajunge la o colecție

Colecția Daleea Fashion ,,La oglindă” prezintă cu multă acuratețe etapele creării unei colecții. Se alege un element în jurul căruia se construiește un număr de combinații, se aleg mai multe elemente și se combină armonios în așa fel încât să comunice nu doar un concept estetic clar, ci să fie capabil să sensibilizeze și să ,,trezească” emoții și stări.

Rochii etno-chic

Cea mai frumoasă parte din acest lung demers sunt creațiile finale. Rochiile Daleea Fashion sunt o sursă de inspirație în sine. Uneori sunt suficiente doar ele însele pentru a face prezența femeii care le poartă unică. Sunt, deopotrivă, originale, unicat și versatile. Noi le-am admirat pe toate, am fost și la atelier, ne-am familiarizat cu procesul creării lor, și vă lăsăm câteva imagini care vă vor stârni curiozitatea.

Rochii Daleea Fashion Cluj

Rochii Daleea Fashion Cluj

 

 

Rochii Daleea Fashion Cluj

Rochii Daleea Fashion Cluj