Rețeaua Solidarității se dezvoltă și în Cluj-Napoca | Aplicația MagicHELP

de | | 3 Minute

MagicHELP în Cluj-Napoca: aplicația care ne aduce împreună alături de familiile copiilor cu afecțiuni grave

  • Asociația Magic a lansat aplicația mobilă MagicHELP, disponibilă și la Cluj-Napoca.

  • MagicHELP – Rețeaua Solidarității ajută familiile copiilor cu boli grave să beneficieze de servicii și produse gratuite sau discounturi speciale; familiile se pot înscrie pe www.magichelp.ro;

  • MagicHELP este un spațiu în care se întâlnesc oameni care pot să ofere ajutor și familiile copiilor cu afecțiuni grave, care au nevoie de ajutor.

  • Partenerii MagicHELP pot întinde o mână de ajutor oferind lunar un număr de produse sau servicii gratuite sau cu discounturi speciale: mese, cazare, servicii de transport, de asistență medicală, psihologică, educație etc.; partenerii se pot înscrie pe www.magichelp.ro.

De ce o rețea a solidarității?

Asociația Magic a lansat la finalului anului 2019 aplicația mobilă MagicHELP – Rețeaua Solidarității, disponibilă și la Cluj-Napoca. Aplicația este o platformă care oferă ajutor familiilor ce au copii cu boli grave. Familiile beneficiază de ajutor constând în servicii și produse gratuite sau cu discounturi speciale.

Când un copil este diagnosticat cu o afecțiune gravă, viața întregii familii este dată peste cap. De multe ori un membru al familiei însoțește copilul la tratament, săptămâni, luni, uneori ani întregi de spitalizare și recuperare. În multe dintre cazuri, unul dintre părinți este nevoit să renunțe la serviciu, în timp ce costurile de zi cu zi ale familiei se dublează.

Când mergi să duci un MagicBOX sau copiii vin în tabăra MagiCAMP afli care sunt și alte probleme ale unei familii cu copii care suferă de boli grave. Povara pshihologică și financiară crește odată cu apariția bolii, în timp ce timpul se contractă, iar posibilitățile părinților se îngustează. Pe de altă parte, sunt oameni care vor să ajute cu o masă la restaurantul lor, un tuns în frizeria lor sau cazare în hotelul pe care îl conduc. Toate serviciile și produsele astea sunt greu de accesat când ajungi să fii țintuit lângă un pat de spital. Acesta este rolul aplicației MagicHELP, să aducă aceste două categorii de oameni care au nevoie unii de alții, împreună”(Vlad Voiculescu, co-fondator Asociația Magic).

Cine poate utiliza aplicația?

Proiectul MagicHELP este construit special pentru a face conexiunea între:

  • Cei care primesc ajutorul (Beneficiar – MagicFAMILY) 

  • Cei care oferă ajutorul (MagicPARTNER)

  • Cei care susțin legătura dintre ei (MagicHELPER).

Toate cele trei categorii se înscriu în proiect, accesând www.magichelp.ro, trec printr-un proces de validare și, împreună cu echipa MagicHELP, stabilesc detaliile pentru a accesa sau pentru a oferi servicii și produse. Apoi primesc user și parola, cu care au acces în aplicație.

MagicHELP are deja peste 400 de beneficiari, familii ai căror copii sunt diagnosticați cu afecțiuni oncologice, arsuri grave, autism, sindrom Down, HIV, malformații congenitale și multe alte boli care alterează independența fizică și/sau psihică a copilului.

magichelp aplicatie

Din MagicHELP – Rețeaua Solidarității fac deja parte UBER, Farmaciile Sensiblu, City Grill, ATLAS Servicii de Psihoterapie, NH HOTELS, #hastagpub, Wu Xing, Optiela, El Flora, CTG Auto, Cookie Jar, Cinnamon Salon, Eduteka și mulți alții. Cei mai mulți parteneri, care oferă servicii și produse gratuite, sunt în București, însă există un necesar la nivel național, mai ales în orașele unde există mari centre medicale.

Clujul – un centru în care vin copii cu afecțiuni grave din toată țară

Clujul este un centru care adună copii cu afecțiuni grave din toată țară, iar părinții fac eforturi financiare uriașe să vină la Cluj pentru tratamentul celor mici.

Ai un restaurant și poți să oferi lunar 2,3…10 mese gratuite? Ai un hotel care poate caza un părinte pentru 2-3 nopți? Ai un coafor și poți să bucuri o mamă care nu și-a mai permis de ani luxul acesta? Ai o clinică cu servicii medicale de stomatologie, kinetoterapie, oftalmologie? Este foarte ușor să ajuți, devenind partener MagicHELP!”(Florina Iordache – Coordonator MagicHELP Cluj-Napoca)

În Cluj-Napoca, restaurantele, hotelurile, pensiunile, cabinetele stomatologice, de kinetoterapie, psihoterapie, logopedie, sau orice furnizor de produse și servicii care vrea să ajute se poate alătura MagicHELP – Rețeaua Solidarității pe www.magichelp.ro.

Asociația Magic a fost fondată de Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu și a început cu proiectul MagiCAMP, o tabără pentru copiii cu diagnostic oncologic care să le aducă o săptămână de activități distractive și joacă, să-i facă să-și amintească de copilărie și să uite de boală. Din 2014, asociația dezvoltă proiecte care să le ușureze povara familiilor cu copii care suferă de boli grave. O parte dintre ele sunt: MagicHOME – case în apropierea secțiilor de onco-pediatrie care oferă cazare gratuită aparținătoriilor, MagicBOX – cutii cu produse de bază pentru familiile copiilor diagnosticați cu cancer, MagicTICKET – tichete de vacanță pentru familiile pentru care vacanțele sunt ultimul lucru pentru care ar aloca timp și resurse. 

Comunicat de presă