Vești savuroase de la restaurantul Hugo The Office și vreo 7 motive să testezi noul meniu

de | | 3 Minute

Vești savuroase de la restaurantul Hugo The Office și vreo 7 motive să testezi noul meniu

Explorarea culinară ce are loc prin restaurantele Clujului nu e un simplu moft, cât o curiozitate, o poftă de nou, un obicei de a descoperi orașul prin prisma aromelor și gusturilor ce-l definesc.

Din restaurant în restaurant, începi să ai preferințe, să revii cu gândul la un nou răsfăț al papilelor gustative, să treci pragurile unor restaurante din pură curiozitate. E ca o joacă de-a aromele. Iar când se anunță că bucătăria unui restaurant bun se reinventează și vine cu noi propuneri gastronomice, e ca începutul unei noi runde a jocului.

De data aceasta, avem vești savuroase de la restaurantul Hugo The Office, care ne-a pregătit un meniu nou în această perioadă.

7 motive să „testezi” noul meniul Hugo The Office

#1 Majoritatea preparatelor din carne se gătesc prin metoda Sous-vide

Tehnica de gătit Sous-vide provine din bucătăria franceză și presupune prepararea alimentelor într-o pungă vidată („în vid”), prin fierbere, la o temperatură stabilită în prealabil.

Care sunt avantajele acestei tehnici în gastronomie? Se știe că în momentul gătirii, orice fel de carne își pierde din consistența inițială dacă este preparată la o intensitate ridicată a focului. Prin metoda Sous-vide, se păstrează mult mai bine consistența cărnii, precum și gustul acesteia, iar gătindu-se în suc propriu, carnea rămâne suculentă și savuroasă. Această tehnică de gătire permite, totodată, și un control mai mai mare al temperaturii de gătire. Carnea nu va mai  putea fi arsă sau prăjită în mod exagerat, fiind gătită în mod uniform și fiind expusă pe întreaga suprafață la aceeași temperatură (spre deosebire de gătitul clasic în tigaie).

#2 Savoare adăugată: sos sau chutney

Pe lângă metoda specială de gătire Sous-vide recent adoptată, pentru un plus de savoare, preparatele din carne de la Hugo The Office vor fi însoțite de sosuri sau chutney, gătite în casă.

#3 Combinații inedite: garnituri și preparate din carne

În meniul nou, oaspeții Hugo The Office au posibilitatea de a-și alege singuri garniturile în cazul diverselor preparate din carne. Acestea se vor vinde separat, astfel poți veni cu idei și combinații culinare inedite (sau clasice, după preferințe).

#4 Specialități mexicane și tentații vegetariene

Și-au făcut apariția în meniu și câteva specialități mexicane, pentru gurmanzii amatori de țări străine. Ar fi de testat o porție de Chicken Fajitas sau, mai familiar, un Chilli con carne cu chipsuri de tortilla. Vegetarienii, dar și fanii humusului sau a vestitului guacamole, vor regăsi în meniu și aceste două delicatese. Guacamole se gătește chiar „în casă”, în bucătăria Hugo The Office, iar curioșii pot savura o selecție interesantă de humus, care conține humus de casă, sfeclă roșie, ardei copt, vinete, roșii uscate și focaccia. Sună bine!  

#5 Paste de casă

Pastele sunt și ele de casă, gătite from scratch în bucătăria restaurantului. Diferența este indiscutabilă! Ca recomandări, se poate încerca o porție de Fettuccine cu sos de trufe sau  Ravioli cu spanac și ricotta cu sos de unt și salvie!

#6 Băuturi pe alese

Meniul de băuturi nu se lasă nici el mai prejos și ai de unde alege, fie că tocmai ți-ai descoperit pasiunea pentru berile artizanale, fie că ești dornic să testezi cocktailuri speciale (rețete proprii Hugo) sau rămâi devotat vinului specific cramelor din țară, dar și din străinătate.

#7 Și un motiv dulce-sărat 🙂

O combinație inedită de gusturi, din rândul deserturilor, recomandarea este să savurezi pe îndelete un mousse de ciocolată și caramel sărat!

Poftă bună!

Contact Hugo The Office:

Adresa Hugo The Office: Str. 21 Decembrie 1989 Nr. 77, clădirea ‘The Office’, parter
Telefon: 0364 110 437
E-mail: [email protected]
Program: 08:00-23:00 , S-D: 11:00-23:00
Website
Facebook