Restaurantul Casa Vega din incinta Operei și Teatrului Național

de | | 4 Minute

Știați că există restaurantul Casa Vega în clădirea Operei și Teatrului Național?

Plimbăreți și iubitori de aventuri cum suntem, în drumurile noastre prin oraș explorăm cu interes fiecare locușor. Noi, cei de la Ghid Local Cluj am găsit un loc special care se află chiar în centrul lumii culturale a Clujului. Ne-am gândit că e musai să vi-l arătăm și vouă.

Locul în care exotismul se împletește armonios cu o societate culturală a Clujului găsiți la un restaurantul Casa Vega, amplasat într-o locație inedită. Sunt persoane care obișnuiesc să își petreacă mult timpul liber în compania dinamică și veselă a Clujului. Există și persoane care, deși nu sunt foarte prinse în mreaja fermecată a ieșitului în oraș, simt uneori nevoia de un prânz sau o cină neobișnuit de delicioasă, într-un cadru plăcut, la fel de liniștit ca viața lor.

Despre locație

Clădirea Operei și Teatrului Național Cluj – Napoca este de o importanță deosebită. Cum să nu-ți atragă atenția această construcție semeață, cu o arhitectură eclectică și culori vii?

restaurantul Casa Vega
Foto: Dan Badiu

Sigur suntem la curent cu importanța teatrului în comunitățile din secolele trecute. O activitate percepută în cel mai înalt mod posibil care se adresa în special burgheziei și elitelor claselor sociale.  Chiar dacă s-a schimbat modul de percepere, avem o certitudine: a viziona o piesă de teatru rămâne o activitate plăcută, relaxantă. Cu atât mai mult dacă și importanța istorică a edificiului este semnificativă, alături de o arhitectură impresionantă, cum nu se mai găsește în prezent.

Poți vedea dincolo de ziduri

Pentru persoanele care nu îndrăgesc teatrul, avem următoarea întrebare: te-ai gândit cum ar fi să poți pătrunde în clădirea atrăgătoare a teatrului, fără a participa la o piesă?  Există momente când am vrea să fim mai apropiați de ceea ce vedem, de ceea ce apreciem. Noi avem o variantă.

Dacă dai câteva târcoale clădirii, vei găsi la mijloc, pe fațada care dă înspre stația de autobuz „ Opera” o ușă destul de misterioasă. Și, da. Este deschisă publicului larg. Se mai numește și intrarea artiștilor, aceea fiind calea lor de acces.

De aici a început și experiența noastră. Tentați fiind și vrând să ne simțim artiști, ne-am îndreptat spatele și am pășit curioși înăuntru. Operă, pian, voci teatrale au fost sunetele care ne-au întâmpinat imediat ce am pășit înăuntru. Da, pulsul vieții artiștilor era acolo, dezlănțuit. Repetiții și pregătiri.

restaurantul Casa Vega

Restaurantul Casa Vega – un loc special într-o locație inedită

Ne-am îndreptat pașii pe scări în jos. Am ajuns în fața unui restaurant, numit Casa Vega. Întrebarea nu a ezitat să apară: cum e posibil să găsești un colțișor al Spaniei la subsolul Operei și Teatrului Național Cluj? Apoi ne-am continuat expediția. Am intrat în restaurantul Casa Vega, curioși. Am descoperit o atmosferă liniștită și caldă. Nuanțele de alb și albastru, decorul de pe tavan te transpun în altă dimensiune. Mai lipsea o plajă care să completeze experiența.

restaurantul Casa Vega

Preparatele, desigur, tradițional spaniole. Gusturile autentice sunt asigurate de către ingrediente importate direct din Spania și sunt gătite sub supravegherea atentă a proprietarului, ce deține o vastă experiență asupra bucătăriei spaniole, fiind originar din această cultură.

restaurantul Casa Vega

Din dragoste pentru Spania

Cultura spaniolă este apreciată în rândul românilor. Cu siguranță există persoane care s-au îndrăgostit de aceasta datorită similarității lingvistice dintre cele două. Restaurantul Casa Vega lansează o provocare pentru admiratorii culturii spaniole. Începând cu data de 11 februarie, în fiecare luni vei avea ocazia să interacționezi cu „semenii” tăi care au văzut, au trăit ori s-au născut în Spania. Vei avea ocazia să îți exersezi vorbirea spaniolă și accentul.

Întâlnirile săptămânale vor avea o tematică specială. Vei avea astfel ocazia să îți îmbogățești cunoștințele și să culegi experiență de la invitați speciali, precum consulul spaniol și profesori din Spania care predau limba spaniolă. Totodată, vei putea vedea diferențele dintre culturile spaniole și dialectele lor. Aceste întâlniri vor fi organizate în fiecare luni seara de la ora 19:00.

Știți ce este mai atractiv? Că intrarea este gratuită, prin urmare nu ești nevoit să faci consumație pentru a participa la discuții.

De ce să mergi la restaurantul Casa Vega?

Pentru că e un loc plin de emoție și însemnătate. Aflat în incinta Operei și Teatrului Național Cluj, îți oferă posibilitatea de a interacționa cu lumea colorată a artiștilor. Este locul unde poți vedea cum simplii oameni din spate sunt actori buni și expresivi pe scenă. Restaurantul Casa Vega îți oferă posibilitatea ca în serile reci și friguroase să poți îndrăzni să visezi la plaje exotice și calde, pentru ați perpetua experiența.