Prima vizită la restaurantul Beluga: omagiu adus stilului Art Deco

de | | 3 Minute

Stilul Art Deco este omagiat în restaurantul Beluga din Cluj

Știm deja că orașul acesta ascunde, dincolo de ziduri și porți, numeroase localuri cu personalitate. Așa că ne lăsăm curiozitatea să zburde și explorăm. Pe una dintre străzile din jurul Pieței Muzeului, am descoperit recent un frumos omagiu adus stilului Art Deco. Restaurantul Beluga este una dintre aparițiile recente pe scena culinară a Clujului. La doar câteva luni de la deschidere, însă, i-a cucerit deja pe cei care au „îndrăznit” să-i treacă pragul.

Dincolo de poarta misterioasă de pe str. Virgil Fulicea, la nr. 7, stilul clasic, specific anilor ’20-’30, a acaparat interiorul clădirii. Ce anume ne-a impresionat la restaurantul Beluga? 

Beluga Cluj revista (3)

Arhitectura spațiului interior dă tonul și atmosfera

O vizită la Beluga este o experiență cât se poate de completă. Cei de-aici au înțeles că Art Deco înseamnă mai mult decât un stil arhitectural și de design. Dincolo de elementele vizuale, acesta își pune amprenta asupra atmosferei și a stilului de viață.

Asociat luxului și eleganței, la Beluga, curentul Art Deco nu este unul ostentativ. De cum am făcut primii pași în restaurant, am fost plăcut impresionați de cât de aerisit este spațiul. Știți serile acelea petrecute alături de prieteni în oraș, în vreun pub, la finalul cărora plecați acasă știind toată povestea de viață a celor de la masa vecină? Nu este cazul la Beluga. Un spațiu elegant înseamnă și respectul acordat pentru spațiul celorlalți.

beluga cluj 4

Meniu conceput de bucătar cu stele Michelin & celebra votcă Beluga

Denumirea și conceptul restaurantului pornesc de la celebra votcă rusească Beluga. Pe baza acestei băuturi premium, sunt realizate și deosebitele cocktailuri din meniul Beluga, conform rețetelor originale. Iar preparatele culinare se armonizează perfect cu aceste băuturi! Pentru a vă convinge, la restaurantul Beluga vă puteți iniția săptămânal în degustările Beluga Signature Tasting »» Vodka SuperPremium Beluga, alături de un food pairing savuros. Stilul clasic este completat de ritmuri de jazz, house & saxophone.

Și pentru că aminteam mai sus de faptul că stilul Art Deco, cu eleganța-i și luxul specific, înseamnă mai mult decât design și arhitectură, caracteristicile de înaltă clasă le putem regăsi și în meniul restaurantului. Acesta a fost stabilit de către bucătarii Beluga în colaborare și sub îndrumarea lui Larry Jayasekara, renumitul Michelin Star Chef din Londra! Preparatele culinare se remarcă prin varietate și sezonalitate. Pe lângă degustările săptămânale, restaurantul Beluga găzduiește și alte evenimente tematice: petreceri în weekend, degustări de vin, cine dedicate fructelor de mare etc. Pentru a fi la curent, puteți urmări pagina de Facebook a restaurantului.

Muzica de calitate (am remarcat-o de cum am intrat), fotoliile confortabile, candelabrele și mesele elegante, paleta de culori (auriu, negru și gri porumbel – reprezentative pentru votca Beluga), completează atmosfera plăcută de pe str. Virgil Fulicea, nr. 7.

Beluga Signature Tasting

Date de contact

Str. Virgil Fulicea, nr. 7
+40 364 800 422
Luni-Joi & Duminică: 12:00 – 01:00
Vineri-Sâmbătă: 12:00-04:00

Website | Facebook | Instagram

Beluga Cluj revista (4)