Cronici de restaurante clujene: Exotic Restaurant – bucătăria avangardistă

de | | 2 Minute

Cronici de restaurante clujene: Exotic Restaurant – bucătăria avangardistă

În artă, termenul avangardă desemnează tendințele ultra actuale ale unui moment dat. În pofida acestei încadrări conceptuale clare, termenul, în limbajul colocvial, devine adeseori sinonim cu extotismul sau chiar cu gustul excentric.

Gastronomia, ca orice artă, este un domeniu pe cât de complex, pe atât de slab explorat de către publicul larg. Ne limităm la ceea ce cunoaștem, la gusturi cu care suntem familiarizați, la combinații verificate, la porții pentru care apreciem că plătim un preț onest. Cealaltă parte vine însă cu explorarea, necunoscutul și, desigur, cu surprizele.

Ei bine, dacă sunteți dispuși să vă avântați în necunsocut și să faceți cunoștință cu avangarda în bucătărie, atunci ar fi bine să treceți pe la Exotic Restaurant Surf `N` Turf.

Restaurante clujene - Exotic Restaurant

Ce veți găsi aici?

Localul se află la câteva sute de metri distanță față de Andrei Mureșanu, cartier bine cunoscut al Clujului, într-o locație cu terasă, interior aranjat cu stil, într-o notă decorativă estivală – culori calde și luminoase – și contraste inedite între lemn și marmură.

Ceea ce este cu adevărat interesant și spectaculos începe abia atunci când ți se aduce mâncarea și atunci când vinurile taminoase, corpolente – Porto și Madeira, Portugalia – sunt revărsate în pahare.

Licoroase, tari, tinere și ușoare sau floral-fructate vinurile reprezintă intro-ul perfect, elegant și exotic al unei seri cu adevărat frumoase. Sentimentul împlinirii este dat și de muzica fado și jazz care creează un echilibru armonios între senzație și emoție, ca premise ale unei experiențe gastronomice complete.

Restaurante clujene - Exotic Restaurant

Bucătăria avangardistă

Mâncarea încununează această exaltare a sufletului și înnobilează spiritului celui care o servește. În această înlănțuire senzorială și gastonomică, calitatea alimentelor servite este un laitmotiv: aduse de pe cele cinci continente, cărnurile exotice (homar, crab, scorpie de mare, carnea de cangur, elan, ren, crocodil, bizon, tonul roșu) sunt preparate superficial astfel încât să se păstreze cât mai bine gustul autentic și savoarea produsului. Experiența gustului este amplificată și de invitația de a-ți pregăti singur mâncarea în recipiente ceramice, la flacăra cărbunelui bio. Combinația texturilor, a gusturilor și a aromelor devine o invitație originală și interactivă de a cunoaște ceea ce este dincolo de obișnuiță și cotidian, dincolo de limite.

Registrul surprizelor nu se epuizează aici însă, dar pentru a vă bucura de o experiență gastronomică avangardistă, totală și revelatoare este recomandat să vizitați Exotic Restaurant.

Contact Exotic Restaurant Cluj:

Adresă: Str. Mihai Veliciu, Nr. 63, Cluj-Napoca
Orar: Miercuri – Sâmbătă: 18:00 – 23:00, Duminică: 13:00 – 17:00
Telefon: + 40 732 583 644

Restaurante clujene - Exotic Restaurant