Restaurant indian în centrul Clujului – invitație la o cină indiană

de | | 4 Minute

Restaurant indian în centrul Clujului – invitație la o cină indiană și reîntâlniri cu prieteni vechi

Unde ai putea reîntâlni un prieten drag după multă vreme?

La ceas de seară, prin Cluj, când frigul cuprinde și case și acoperișuri și străzi, în drum spre restaurantul Gandhi, în care urma să cinăm, am uitat de vremea geroasă de afară. Mă bucuram ca un copil de firmele luminoase ale magazinelor întâlnite în cale. Într-o clădire veche, la parter, se făceau pregătiri de zor pentru a deschide o cafenea. Prin pereții mari de sticlă îmi zâmbeau picturile lui Gustav Klimt. Mi se părea ireal, îl ador pe Klimt, mai cu seamă că alesesem să port geanta cu imprimeuri dintr-o lucrare celebră a lui Klimt, pictorul austriac ce nu ne este străin nici mie, nici bunei mele amice.

Apoi, tot la pas, am trecut podul peste Someș care șușotea singur anunțând încă de la intrarea în restaurant că voi avea parte de o cină relaxantă.

restaurant indian în centrul clujului (4)

În restaurantul Gandhi, prima dată ca și client, am preferat să mă așez undeva la o masă, la etaj. De aici, puteam să privesc forfota târzie de pe stradă, dar și momentul când va sosi vechea mea prietenă.

Un spațiu călduros, lumini calde și muzică indiană la fel de prietenoasă, așa am perceput restaurantul. În așteptarea celuilalt mesean, am cerut ospătarului, un băiat înalt și politicos, să-mi recomande o băutură indiană.

Am ales mai degrabă după denumirea interesantă a preparatului, nefiind inițiată deloc în bucătăria indiană, Lassi de mango. M-am fericit de fapt cu o băutură cremoasă, spumoasă, cu o aromă extraordinară de iaurt și mango. În timp ce mă bucuram de fiecare strop a ajuns și prietena mea. Am comandat Tandoori Chicken, Bombay Aloo, amica mea, Pui Balti, Orez cu șofran, Nan cu usturoi și Lassi de trandafir. Ne-am îndulcit amândouă cu băuturile spumoase și cu povești de revedere, până să ne vină mâncarea indiană.

restaurant indian în centrul clujului (4)

Preparatul meu, carnea de pui, se perpelea în cuptorul Tandoori, un cuptor de lut tradițional în care indienii prăjesc carnea și coc pâinea. Iar cartofii cubulețe mici – Bombay Aloo – erau „îmbrăcați” în deliciosul curry.
Preparatele indiene au ajuns pe masa noastră, iar noi muream de curiozitate ca să încercăm noile gusturi. Am servit Tandoori Chicken alături de un sos interesant, cu ceapă prăjită și cartofii cu sos curry. Prietena mea avea și ea în față mai multe boluri, cu puiul preparat în sos, orezul cu șofran și nanul (pâinea) cu usturoi.

restaurant indian în centrul clujului (4)

Ne-au mulțumit pe amândouă. Nu ne-am putut abține să nu facem schimb de pui copt în cuptor cu pui preparat în sos. Am gustat și din orezul cu șofran și din nan-ul cu usturoi. Știu acum cum e și Lassi de trandafir. Un buchet parfumat ce-ți inundă papilele gustative!

Nefiind inițiată în arta culinară indiană, am fost bucuroasă să constat că preparatele comandate au fost pe placul meu, cu „gust de India”, nici prea condimentate, nici prea aromate, nici prea iuți, nici prea dulci. În toate ai regăsit culoare, prospețime, echilibru de gusturi, o lume culinară pe cât de diferită de a noastră, pe atât de interesantă și îndestulătoare.

restaurant indian în centrul clujului (4)

La cina indiană ne-a adus aminte de zilele în care eram nedespărțite, alergând spre cinematograful spre care nu se îmbulzea mai nimeni, de serile în care ne plimbam kilometri pe bulevardul cel mai cunoscut, de zilele în care ne era de ajuns o singură agendă în care să ne notăm nimicuri sau evenimente mai însemnate.

Timpul s-a scurs așa de repede și nu mai aveam foarte mult la dispoziție. Timpul nu ne-a dat voie să ne înfruptăm și din deserturile indiene. Dar am decis că la Gandhi vom avea cât de curând o seară dulce, dulce, împletită cu ciocolată albă, șofran, fistic, curmale, frișcă și alte bunătăți rafinate.

Și cum să nu revii la Gandhi unde-ți regăsești cu bucurie prieteni dragi?!

Date de contact Gandhi Cluj

Adresa: Str. Regele Ferdinand, nr. 38 (Palatul Baboș)
Telefon: +40 364 110 877
Email: [email protected]
Website
Facebook

Orar :

Luni-Vineri: 11:00 – 23:00
Sâmbătă-Duminică: 13:00 – 23:00
Meniul de prânz: Luni-Vineri: 11:00 – 15:00.

restaurant indian în centrul clujului (4)