Cum și de ce să alegi un rail puller pentru proiectele de sudură a șinelor de cale ferată?

de | | 2 Minute

Cum și de ce să alegi un rail puller pentru proiectele de sudură a șinelor de cale ferată?

Procesul de sudură a șinelor de cale ferată este unul extrem de complex și implică mai multe aspecte decât s-ar lăsa să se vadă la prima vedere. În afară de utilajul sau mașinăria folosită pentru sudura propriu-zisă, este nevoie și de alte dispozitive pentru a duce la bun sfârșit procesul de sudură cu ușurință și eficiență. 

Un astfel de dispozitiv este rail puller, iar despre rolul acestuia, despre avantajele pe care le oferă și despre cum îl poți alege pe cel mai bun vei afla din acest articol.

Ce este un rail puller?

Denumirea în limba engleză a acestui dispozitiv, rail puller, este cea care ilustrează în mod fidel rolul pe care îl are acesta: acela de a trage șinele de cale ferată în scopul ajustării, reparării sau înlocuirii lor. Rail puller este folosit în industria feroviară pentru fixarea șinelor de cale ferată, exercitând o forță de tracțiune sau de tragere cu scopul de a muta șinele în poziția dorită. 

Există mai multe tipuri de rail puller, fiecare dintre acestea adaptându-se unor dimensiuni sau tipuri de șine diferite sau unor operațiuni specifice. În timp ce unele modele sunt folosite pentru tragerea șinelor în vederea îndreptării sau ajustării lor, alte modele sunt folosite pentru tragerea șinelor în vederea înlocuirii sau fixării lor pe poziție.

Ce avantaje oferă folosirea unui rail puller?

Un rail puller de înaltă performanță oferă posibilitatea de a asigura o poziție optimă a șinei de cale ferată în timp ce echipa de muncitori se ocupă de sudarea acesteia. Pretensionarea șinelor care urmează a fi sudate se realizează în mod corespunzător, forța cu care acest utilaj poate trage șinele de cale ferată fiind de până la 140 de tone. În acest fel, manipularea șinelor este una sigură, productivitatea este crescută, iar perturbările traficului feroviar sunt minime.

În același timp, se are în vedere siguranța lucrărilor, iar utilizarea acestui utilaj contribuie la creșterea siguranței lucrărilor de sudură a șinelor de cale ferată.

Cum alegi un rail puller potrivit?

Este important să ții cont de câteva aspecte esențiale în vederea unei alegeri potrivite, iar acestea se referă la capacitatea de tracțiune, la compatibilitatea dispozitivului cu șinele de cale ferată, respectiv la versatilitatea și funcționalitatea acestuia. În același timp, este important aspectul referitor la suport tehnic și asistență, în cazul în care va fi nevoie de spare parts. Apelează întotdeauna la furnizori de încredere, pentru a te asigura că te vei bucura de utilaje și servicii de calitate superioară.