10 motive să participi la un Pub Crawl în Cluj

de | | 6 Minute

10 motive să participi la un Pub Crawl în Cluj

Înainte de a-și cuceri vizitatorii cu povești, legende, arhitectură și viață culturală, Clujul îi farmecă cu aerul tineresc și dinamic. Orașul din inima Transilvaniei a ajuns în repetate rânduri în atenția marilor publicații internaționale tocmai datorită vieții de noapte, scenelor neconvenționale, localurilor inedite și festivalurilor de muzică. Vogue, Skyscanner, The Calvert Journal sau USA Today sunt doar câteva publicații care, adresându-se turiștilor, recomandau Clujul, printre altele și pentru pub-urile și barurile nonconformiste. Să nu uităm de atmosferă!

În cele din urmă, orașul își asumă această dimensiune a distracției și party-urilor memorabile. Avem, iată, în sfârșit (!), ocazia de a participa la evenimente speciale de tip pub crawl în Cluj.

Mai renumit ca idee în rândul turiștilor străini, un tur organizat prin barurile clujene poate fi o experiență grozavă atât pentru studenții care tocmai au ajuns la Cluj, cât și pentru cei care vor să descopere această latură a orașului. În Cluj, astfel de tururi sunt organizate de către Pub Crawl Cluj & Party Services. Deoarece experiența nu se rezumă doar la baruri în sine, îți înșirăm mai jos 10 motive să participi la un pub crawl în Cluj.

[photos: @pubcrawlcluj & @vespacluj]

#1 Ai ocazia să socializezi

Indiferent dacă ai ajuns în Cluj singur, alături de persoana dragă, cei mai buni prieteni sau colegii de serviciu, un pub crawl în Cluj poate fi o excelentă ocazie de-a cunoaște oameni interesanți din întreaga lume, în timp ce vă bucurați împreună de experiența autentică a localurilor clujene. Așa că nu rata ocazia și, în timp ce explorezi Clujul, fă-ți noi cunoștințe și bucură-te de o experiență multi-culturală.

#2 Cea mai bună metodă să descoperi locuri interesante

Localurile sunt alese de către echipa Pub Crawl Cluj & Party Services, pentru fiecare noapte, în funcție de așteptările participanților, evenimentele care au loc în oraș și potențialul de distracție al fiecărui local în parte. În plus, toți ghizii cunosc îndeaproape viața de noapte a Clujului și știu să îndrume grupurile de participanți înspre cele mai renumite, dar și către cele mai puțin știute baruri din Cluj, un fel de comori ascunse știute doar de localnici.

#3 Te bucuri de o ieșire organizată, în siguranță, fără bătăi de cap

Poate că ești clujean, poate te afli în Cluj pentru câteva zile, poate ești student, poate vizitezi țara în lung și-n lat, poate ești un expat. Oricare ți-ar fi relația cu orașul, ai dreptul și posibilitatea de-a te bucura de o ieșire organizată în care vei fi în siguranță, fără prea multe bătăi de cap și care se va lăsa cu momente memorabile! Clujul este unul dintre cele mai sigure orașe din țară, cu siguranță, însă odată cu un număr tot mai mare de vizitatori, odată cu începerea anului universitar și creșterea vieții cosmopolite, uneori poate fi o provocare să ieși în oraș și să nu ai chiar nici o grijă, mai ales dacă nu ești 100% familiarizat cu geografia fizică și culturală a orașului.

Un ghid priceput te scapă de orice griji organizatorice, te ajută să ocolești zonele mai periculoase, te ajută să economisești timp la intrările în cluburi, are grijă de siguranța ta și, nu în ultimul rând, organizează totul, până la cele mai mici detalii.

#4 Ocazie perfectă să-ți sărbătorești ziua de naștere sau Petrecerea Burlacilor & Burlăcițelor

De ce să te complici încercând să încropești un plan care să mulțumească pe toată lumea din grup, când deja există oameni care fac acest lucru? Poți să-ți sărbătorești ziua de naștere într-un mod inedit și bine organizat la un pub crawl în Cluj, poți să îți iei prietenii sau prietenele și să sărbătoriți Petrecerea Burlacilor sau Petrecerea Burlăcițelor conform unui plan deja bine pus la punct, care asigură distracție maximă! Pe lângă faptul că vei fi într-un grup mai mare și exponențial mai vesel, vei avea ocazia să te împrietenești cu oameni noi, să fii în centrul atenției și să te bucuri la maxim de surprizele pe care un tur al barurilor ți le poate oferi.

pub crawl cluj

#5 Explorezi Clujul ca un localnic

Unul dintre primele lucruri pe care le vei face, odată ajuns în inima Transilvaniei, va fi probabil să cauți cele mai bune cluburi din Cluj sau despre cum e viața de noapte în Cluj. Ok, vastitatea Internetului poate fi de folos. Însă doar într-o anumită măsură și, oarecum, limitativ. Ce-ar fi să descoperi vibe-ul și atmosfera specifică Clujului tocmai alături de localnici, tocmai în acele baruri și cluburi în care autenticitatea e la ea acasă. În căutarea unor astfel de experiențe, Google își pierde din relevanță, căci adesea recomandările sunt făcute tot de către turiști care. Aici intervin cei de la Pub Crawl Cluj.

#6 Scapi de corvoada planificărilor

Când călătorești în străinătate sau în țară, întreg procesul poate să îți consume toate resursele de timp și energie. Nu-i musai să fie așa. În timp ce explorările urbane de tip turistic și cultural pot fi planificate eficient de tine, când vine vorba de distracție, mai ales în Cluj, te poți lăsa cu încredere pe mâinile unor profesioniști. Potențialul barurilor și cluburilor din Cluj este enorm, însă trebuie să știi să-l valorifici. Așa că salvează-ți timpul și energia și profită la maxim de Cluj » alătură-te unui pub crawl și vei avea parte de o noapte de neuitat!

#7 Eviți anumite costuri

Intrarea în cluburi sau în anumite baruri, desigur, este contra-cost (iar uneori prețul este chiar foarte ridicat). Oamenii și-ar dori însă să descopere viața de noapte a Clujului într-o manieră cât mai variată, deci să meargă în mai multe cluburi și baruri într-o noapte, nu doar într-unul singur. Acest lucru devine însă rapid foarte costisitor și, uneori, chiar dezamăgitor. Alăturându-te unui pub crawl, ai siguranța că vei fi îndrumat de ghidul Pub Crawl Cluj, fără a plăti mai mult decât necesar – indiferent de evenimentele care au loc în localurile respective.

#8 Consumi alcool în mod responsabil… toată noaptea!

Adevărul e că nu toate tururile ghidate prin baruri sunt la fel, dar da, majoritatea presupun implicit și un consum ridicat de alcool. Moderația este desigur recomandată, dar nu întotdeauna respectată. Aici intervin sfaturile ghizilor Pub Crawl Cluj: este important să cunoști dinamica party-urilor din Cluj, cam pe la ce oră începe distracție, când se adună și când se împrăștie lumea spre casă, pentru a-ți adapta consumul de alcool și la aceste „variabile”. Sunt mai importante decât crezi. Vei putea să consumi alcool progresiv: toată noaptea, dar în mod responsabil și în siguranță. Iar partea bună e că participând la un pub crawl într-un astfel de context prietenos, n-ai cum să rămâi pe dinafară sau neintegrat grupului. Vei fi în compania unor oameni puși pe distracție!

#9 Îți îmbunătățești abilitățile conversaționale

Vestea bună e că un studiu confirmă ce știm și noi intuitiv: alcoolul dezleagă limbile. Mai exact, consumul de alcool îmbunătățește abilitățile de conversație în limbi străine (pronunția). Desigur, de menționat că este vorba de alcool în cantități reduse. În rest, ai ocazia să îți exersezi abilitățile conversaționale în general, căci te vei alătura unui grup divers de oameni faini. Atmosfera veselă și prietenoasă nu e vreun scop greu de atins sub îndrumarea Pub Crawl Cluj, așa că nu-ți rămâne decât să-ți dai drumul la limbă și să legi noi prietenii!

#10 Devii un reprezentant de seamă al comunității tale

Contra-intuitiv, un tur ghidat al barurilor poate avea valențe culturale semnificative. Indiferent din ce zonă a țării ai venit la Cluj, ai ocazia să interacționezi cu oameni minunați din toate colțurile lumii! Scopul comun va fi să petreceți până în zori, iar pe lângă distracție, vei interacționa cu toți acești oameni de naționalități diferite, veți face un schimb cultural autentic. Cum îți petreci sărbătorile? Ce anume te reprezintă pe tine și pe ceilalți oameni din țara ta? Ce înseamnă distracția pentru tine și comunitatea ta? Vei afla lucruri interesante despre oamenii din alte țări și vei fi, în același timp, un reprezentant de seamă – un adevărat Ambasador al comunității și țării tale. Și ce unește oamenii mai bine decât o seară memorabilă și multe râsete?

Te-ai decis?

Atenție: Nu este recomandat consumul excesiv de alcool. Conținutul articolului de față este adresat persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani care pot participa la activități recreative de tipul pub crawl. Persoanelor care nu au împlinit încă 18 ani, li se recomandă: www.desprealcool.ro și www.alcoolulnutefacemare.ro.