Tinerii și studenții cu inițiativă din Cluj își pot crea propriul Start-Up în doar 10 săptămâni | #AIM #AIESEC

de | | 3 Minute

AIM – Creează-ți propriul Start-Up în 10 săptămâni

În Cluj-Napoca în fiecare an se desfășoară o mulțime de evenimente și proiecte, atât naționale cât și internaționale. Cu mult entuziasm și pasiune pentru dezvoltarea comunității, Organizația Internațională de tineri AIESEC în Cluj-Napoca revine în această vară cu un nou proiect de antreprenoriat dedicat tinerilor și studenților cu inițiativă din Cluj-Napoca.

Pe parcursul a 10 săptămâni, tinerii și studenții vor avea ocazia să lucreze alături de 9 traineri internaționali și 5 companii locale, dezvoltându-se personal și profesional, în domeniul afacerilor.

Scopul principal al proiectului îl reprezintă crearea a 10 Start-Up-uri pentru mediul de afaceri din Cluj precum și crearea unor produse care să aibă un real folos întregii comunități. Cum se va întâmpla aceasta? Ei bine, timp de 10 săptămâni, cei 9 traineri internaționali vor coordona 10 echipe formate din participanții din Cluj și vor lucra împreună la crearea propriilor afaceri. Mai mult, cele 10 echipe vor primi ajutor și îndrumare din partea celor 5 companii partenere, care le vor ghida pe parcursul întregii experiențe.

AIM implică o prima săptămână de cunoaștere a participanților cu trainerii internaționali și companiile partenere, care va culmina cu ceremonia de deschidere a proiectului. În următoarea săptămână vor avea loc training-uri orientate pe abilități de hard skills cât și de soft skills, livrate atât de companii cât și de trainerii internaționali. În următoarele 7 săptămâni echipele vor lucra efectiv la afacerile lor, ultima săptămâna fiind dedicată evaluării progresului echipelor și ceremoniei de închidere.

Sunt 10 săptămâni în care studenții și tinerii reușesc să cunoască piața locală, să își dezvolte abilitățile de lucru în echipă, să cunoască atât traineri din companiile locale, cât și alții din străinătate, să își desfășoare activitățile într-un mediu multicultural și să își înceapă experiența în domeniul antreprenoriatului. Tinerii au astfel ocazia să se dezvolte într-un mediu profesional și internațional.

De ce mediu internațional? Pentru că în cadrul proiectului aceștia vor avea șansa să lucreze alături de 9 traineri internaționali, veniți de pe 3 continente.

Primii 2 traineri ce au decis să se alăture proiectului sunt Christy și Julissa, 2 fete ambițioase care aduc cu ele modelul de antreprenoriat și stilul de afaceri canadian. Canada este una dintre cele mai dezvoltate țări de pe planetă , iar Christy și Julissa abia așteaptă să împărtășească din cunoștințele lor tinerilor clujeni.

Simone este cel de-al treilea trainer care se alătură proiectului și vine din una dintre cele mai dezvoltate economii europene și anume economia italiană.
Newaz, al patrulea nostru trainer, are o bogată experiență în domeniul afacerilor, acesta având deja propriul business. El vine din Bangladesh, dar a ales să studieze în Ungaria și pentru 6 luni a studiat și în Barcelona.
Miray și Beyza vin din Turcia și aduc cu ele un mod nou și unic de dezvoltare a afacerilor, care a propulsat Turcia în rândul celor mai puternice economii din lume.
Grecia ne oferă și ea 2 traineri, prin prezența în proiect a lui Anthonis și a Kleontinei. Grecia este în deplină creștere în ceea ce privește afacerile, iar un lucru este cert: creativitatea și ingeniozitatea sunt la ele acasă.
Ultimul nostru trainer, este Crystal, care aduce cu ea mentalitatea asiatică și spiritul economic din acea zonă. Provenind din Honk Kong , o regiune unde mediul de afaceri este foarte prosper, Crystal abia așteaptă să lucreze cu tinerii din comunitatea clujeană.

Astfel acești 9 traineri le vor oferi, timp de 10 săptămâni, participanților 6 noi perspective în ceea ce privește lumea afacerilor și îi vor îndruma pe aceștia în dezvoltarea lor.

Sunt invitați studenții și ținerii cu inițiativă, care au cunoștințe în domenii precum marketing, antreprenoriat, economie sau IT, și care vor să se dezvolte personal și profesional.

Vă puteți înscrie accesând linkul : cluj.aiesec.ro/aim

Mai multe informații găsiți în evenimentul creat pe site-ul de socializare:
fb.com/events/160782787949639/

Perioada de desfășurare: 25 iunie – 4 septembrie

Foto sus: Business image created by Peoplecreations – Freepik.com