Profesorii din Cluj-Napoca sunt invitați să devină facilitatori în proiectul INNOVATORY | Grupul PONT

de | | 2 Minute

Profesorii din Cluj-Napoca sunt invitați să devină facilitatori în proiectul INNOVATORY | Grupul PONT

Chiar dacă anul școlar este pe sfârșite, echipa mărinimoasă a Grupului PONT provoacă tinerii și profesorii clujeni să se implice într-un proiect inediat de inovare socială. Proiectul INNOVATORY (Tinerii Inovatori Sociali) lansează apelul pentru profesori din Cluj-Napoca, care doresc să devină facilitatori în acest proiect.

Foto: Kőrősy Zoltàn, Paul Lucaci

În cadrul al acestei primei ediții, proiectul INNOVATORY va selecta un număr total de 12 profesori activi în liceele și/sau școlile profesionale de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Fiecare profesor selectat va identifica și selecta la rândul său 3 grupuri de maxim 3-5 tineri din liceul/liceele în care activează, urmând apoi să lucreze cu aceștia în vederea propunerii de soluții de inovare socială, care vor fi prezentate într-un eveniment public cu participarea reprezentanților instituțiilor publice și reprezentanți ai mediului de business din Cluj-Napoca.

Apelul se adresează profesorilor din liceele teoretice, tehnologice și școlile profesionale din Cluj-Napoca, care sunt deja implicați în activități extracurriculare împreună cu elevii lor, și care își doresc să își dezvolte metodele de lucru cu tinerii pentru acest proiect, dar și pentru activitățile curente.

Inovare socială 

Proiectul de inovare socială – INNOVATORY – își propune realizarea unui program care să dezvolte competențele tinerilor în a identifica problemele din societate și posibilele soluții la acestea, cu ajutarea facilitatorilor. De asemenea, încurajarea creației interdisciplinare, participative și care contribuie la dezvoltarea socială și urbană prin intermediul unui proiect de tineret care contribuie la dezvoltarea competențelor de creativitate a tinerilor prin abordarea metodelor specifice de tip Design Thinking sunt alte câteva obiective ale acestui proiect unic.

Programul se desfășoară până decembrie 2018, și constă din formarea facilitatorilor, activitatea grupurilor de tineri, un eveniment tip SpeakOut, realizarea unui model aplicabil la diferite niveluri, respectiv diseminarea acestui model.

Colaborarea durează în perioada septembrie – noiembrie 2018, iar proiectul prevede o remunerație netă de 1.000 lei, în formă contractuală, pentru tot procesul de colaborare din cadrul acestui proiect.

Termenul limită pentru înscriere în program este 24 iunie 2018, ora 23:59. Mai multe detalii despre proiect dar și formularul de înscriere în proiect le găsiți pewww.innovatory.ro.

Despre Grupul PONT 

Înființată în 2009, Grupul PONT este organizație care are ca scop inovarea socială prin participare, antreprenoriat și cultură cu un focus special pe tineri și digitalizare. Organizația își derelează activitatea prin programe cadru și proiecte specifice derulate prin intermediul unor parteneriate intersectoriale și multidisciplinare la nivel local, regional, național și european, fiind inițiatoarea și coordonatoarea candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015 și inițiatoarea proiectului Com’On Cluj-Napoca (bugetare participativă de tineret).

Proiectul INNOVATORY din Cluj-Napoca este susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca printr-o finanțare nerambursabilă oferită pe parcursul anului 2018. De asemenea, proiectul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj.