Povestea unui City Card de Cluj

de | | 3 Minute

Povestea unui City Card de Cluj.

Noi iubim Clujul, ne e drag orasul acesta, cu bune si cu rele. I-am descoperit farmecul in cele mai cunoscute piete si parcuri, in cadrul numeroaselor evenimente care l-au pus pe harta turistilor de pretutindeni, dar si in locuri pitite, stiute doar de cei care il strabat zi de zi si care si-au facut un obicei din a-l cerceta cu ochi curiosi si entuziasti. Pentru ca-l iubim, am vrut sa impartasim cu voi viziunea noastra asupra Clujului, dar si sa descoperim cum e el vazut de altii.

Asa a luat fiinta Cluj.com, in mediul online. Site-ul e locul nostru de joaca, e un portal pe care il crestem incontinuu – cu ajutorul celor care ne citesc si care ne dau sugestii, care impartasesc si ei, la randul lor, cu noi, aspectele frumoase ale Clujului, dar si cele care necesita imbunatatiri. Apoi, comunitatea care ne sustine si ne apreciaza munca in retelele de socializare este ca un motor care ne tine in miscare si ne motiveaza sa dezvoltam acest proiect. Natural, urmatorul pas a fost o deschidere inspre publicarea palpabila, tangibila. Asa a aparut revista City Guide, un ghid complex al Clujului, adresat atat celor care locuiesc aici, cat si celor care il viziteaza.

Sloganul Cluj.com este Clujul vazut altfel. Si incepand cu anul 2014, ne-am propus tocmai acest lucru – sa vedem Clujul altfel: mai avantajos, mai dinamic si mai interactiv! Cluj-Napoca este un oras vibrant, cosmopolit, cultural, un oras incarcat de istorie, dar care debordeaza de tinerete si dinamism.
Cu un titlu de Capitala Europeana a Tineretului in 2015 deja castigat si cu o candidatura depusa la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021, Clujul nu poate fi mai prejos decat marile orase europene care atrag milioane de turisti anual.

De aici ideea de City Card, un card al orasului care sa determine atat locuitorii sai, cat si turistii aflati in treacat sa descopere orasul. Sa profite de oportunitatile pe care Clujul ni le ofera, sa exploreze brandurile care il fac special, sa participe la evenimentele care l-au consacrat. Sa ia parte la viata cultural-artistica, care este intr-o continua dezvoltare!

Si pentru ca orice poveste frumoasa se poate si concretiza pana la urma, Clujul si-a primit City Card-ul!!

Ce presupune acest lucru ? 
City Card-ul este un card de reduceri şi gratuităţi oferite de partenerii Cluj.com, care poate fi achiziţionat atât de către locuitorii oraşului, cât şi de către turişti, indiferent de vârsta sau statutul acestora. Oricine se poate bucura de avantajele City Card! De la reduceri la consumaţia în restaurante, cafenele, cluburi, reduceri la cazare sau servicii variate, până la intrări gratuite la spectacole de teatru, operă, filarmonică sau la muzeele din oraş – City Card vine cu oportunitatea de a descoperi Clujul altfel: mai avantajos, mai dinamic, mai interactiv.

Cum functioneaza? 
City Card-ul poate fi achizitionat online sau din reteaua partenerilor. Odata cumparat, il veti primi in cadrul unei mape de prezentare. Pe langa card, aceasta mapa va contine: un formular de achizitionare, o mini-harta a centrului orasului, cupoane pentru intrarile gratuite la muzee, lista partenerilor nostri pana in acel moment si reducerile sau gratuitatile oferite de catre acestia + oferte speciale temporare.

Ulterior, in marea majoritate a cazurilor, trebuie doar sa prezentati cardul si sa beneficiati de reducerile oferite.
Exceptie fac intrarile la muzee, in cazul carora pe langa card, trebuie sa prezentati si cuponul de intrare (acestea sunt primite la cumpararea cardului) sau intrarile gratuite la spectacole organizate in institutiile de profil cultural-artistic (ex. teatru, opera, filarmonica), in cazul carora invitatiile se obtin prin rezervare online, in limita locurilor disponibile.

City Card sustine arta si cultura! 
Un aspect important al City Card este faptul că proiectul susţine 9 instituţii de profil cultural-artistic din oraş (teatru, operă, filarmonică, muzee) şi Asociaţia Little People, implicată în îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer. Ne dorim ca City Card sa fie mai mult decat un simplu card de reduceri. Vrem ca prin intermediul lui, detinatorii de card sa contribuie indirect la dezvoltarea vietii culturale a Clujului (caci un procent din suma platita pentru achizitionarea cardului va merge inspre institutiile si asociatiile amintite), precum sa se si implice activ in tot ce inseamna pulsul orasului, cu evenimentele si locurile care il fac special!

Daca doriti sa aflati cum va culmina povestea acestui City Card al Clujului, va invitam cu drag sa urmariti pagina dedicata lui: City Card, unde vor aparea informatii actualizate in mod regulat si veti putea afla absolut toate detaliile necesare. Pana atunci insa, ne pregatim de lansarea lui oficiala si va invitam sa luati parte la evenimentele pe care le organizam in acest sens!

Pagina evenimentului de lansare City Card: aici.

eveniment lansare city card