Povestea Chitarei la Cluj: 5 actori și 5 chitariști într-o trilogie emoționantă

de | | 3 Minute

Trilogia de teatru-muzical „Povestea Chitarei” aduce la Cluj o distribuție formată din 5 actori și 5 chitariști

„Povestea Chitarei” începe duminică, 4 noiembrie, la Cluj-Napoca, când va avea loc reprezentația primei părți a trilogiei, „De la barock la rock”, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 20:00. Spectacolul este unul complex și va aduce pe scenă o distribuție formată din 10 personaje cheie, dintre care 5 sunt actori, iar alți 5 sunt chitariști.

Cea de-a doua parte a seriei de teatru-muzical, „Sunete”, se va concentra pe actorii principali, care vor juca pe muzica live interpretată de cei 3 chitariști ai Trio Zamfirescu. Spectacolul va avea loc vineri, 9 noiembrie 2018, ora 20:00.

Biletele pentru ambele reprezentații sunt disponibile la Agenția Teatrală din Cluj-Napoca sau online, pe site-ul Kompostor.ro (kompostor.ro/8632 și kompostor.ro/8636).

Povestea Chitarei la Cluj

Povestea Chitarei sau povestea lui Albert, copilul care vedea sunete și auzea culori

„DE LA BAROCK LA ROCK” urmărește povestea lui Albert, copilul care auzind la televizor că vine sfârșitul lumii vrea să trimită în cosmos chitara primită de la tatăl său. Albert nu și-a cunoscut tatăl, iar chitara este singurul obiect care îi leagă pe cei doi. Tatăl este așadar un personaj cheie. El este întrupat de chitaristul Stan Zamfirescu, care se află pe scenă, la vedere, în prima parte a spectacolului. El participă la aventura inițiatică a fiului său, chiar dacă fizic, conform scenariului, conform poveștii, e undeva departe, plecat pe mare. În a doua jumătate a spectacolului Povestea Chitarei, personajul Tatăl părăsește scena lăsându-l pe Albert singur în această călătorie inițiatică.

Partea următoare a poveștii – „SUNETE” are un senariu astfel gândit încât spectatorul să poată urmări spectacolul fără să fie nevoit să vadă partea I. Spectatorul care nu a văzut partea I se poate bucura de spectacol, iar cel care va fi văzut partea I va înțelege spre final cheia poveștii.

Povestea Chitarei la Cluj

Personajul central din partea a II-a nu este Albert, copilul din prima parte, ci tatăl acestuia. Așadar story-ul nu continuă în mod narativ-cronologic în partea a doua. În această parte a doua se spune o poveste anterioară poveștii din prima parte. Se spune povestea tatălui lui Albert și a modului în care acesta, de mic copil, a ajuns în posesia obiectului (chitara care va fi în centrul intrigii din prima parte).

Partea a II-a îl are așadar în centru pe tatăl personajului din prima parte, aflat la vârsta copilăriei. Problema „medicală” cu care acesta se confruntă devine pretext pentru intervențiile muzicale ale Trio Zamfirescu. Personajului central i se detectează o boală stranie, care face ca el să audă doar sunete muzicale. Așadar el nu aude oamenii vorbind, ci îi aude cântând sau emițând sunete muzicale. Aici intervin muzicienii din spectacol. care se vor folosi de sunetele chitarelor pentru a sugera modul în care personajul (tatăl lui Albert copil) aude lumea împrejurătoare.

Spectacolul este produs de Asociația Culturală PLAY cu sprijinul BIS Teatru.
Proiect co-finanțat de AFCN.

Pentru a fi la curent cu ultimele informații despre Povestea Chitarei la Cluj, urmăriți pagina de Facebook » Povestea Chitarei.

Povestea Chitarei la Cluj

Povestea Chitarei la Cluj