Portalul angajatului – modulul care salvează timp și eficientizează comunicarea în companie

de | | 2 Minute

Portalul angajatului

Previziunile marilor companii arată faptul că mulți dintre angajați își doresc o mai mare independență în ceea ce privește activitățile simple precum: cereri de concediu, accesul la date și documente importante pentru ei. Astfel, modulul portalul angajatului, împreună cu un modul de pontaj online poate contribui la creșterea autonomiei acestora.

Putem spune încă de la început faptul că mediul profesional a suferit schimbări drastice în ultima perioadă. Fie că e vorba despre trecerea muncii de la birou – acasă, de modul de comunicare dintre angajați și management sau chiar despre noile așteptări ale ambelor părți implicate. Astfel, modulele precum portalul angajatului sau un modul de pontaj online reprezintă soluții care să ajute companiile să se acomodeze mai ușor cu noile schimbări.

Ce este portalul angajatului și de ce este important pentru angajați?

Acest modul este cunoscut după mai multe denumiri precum: portalul angajatului, portal HR, portal self- service pentru angajați. Un modul portalul angajatului reprezintă o pagină la care au acces atât angajații, cât și persoanele din managementul companiei prin care pot accesa documente și date importante pentru ei. Prin intermediul unui astfel de portal angajații pot comunica mai ușor cu echipa de HR și pot să consulte date fără să mai adreseze întrebări de rutină acestora.

Spre exemplu, printr-un modul portalul angajatului se pot: depune cereri de concediu, cereri pentru work from home care trec direct în modulul de pontaj online, se pot solicita documente și informații, ba chiar angajații pot consulta fluturașii de salariu din prezent sau trecut.

Acest modul este ușor de folosit, fiind foarte util pentru angajați, deoarece le oferă o mai mare independență. În plus, acesta se poate integra cu un modul de pontaj online astfel, specialiștii HR pot avea și ei beneficii de pe urma acestuia.

Totodată, informațiile esențiale angajaților pot fi accesate oricând și de oriunde. Informații precum: fișe de pontaj, evidențe de cereri și delegații, documente de interes general sau personal vor fi oricând la dispoziția lor.

Prin integrarea acestor două funcționalități: portalul angajatului și pontaj online, angajații se vor bucura de o mai mare autonomie, iar specialiștilor HR le vor fi preluate o serie de task-uri repetitive și care consumă mult timp.

Ești interesat de astfel de module?

Dacă ești interesat să achiziționezi module de portalul angajatului sau pontaj online, ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS. Echipa lor a dezvoltat o soluție software pentru managementul integrat al departamentelor de resurse umane. Soluția oferă funcționalități distincte pentru a eficientiza majoritatea activităților departamentului HR. În plus, software-ul acestora este configurabil, astfel că se va putea plia pe nevoile specifice ale companiei tale. Contactează-i pe specialiști prin email: [email protected] sau la numărul de telefon: 0720 534 424.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.