Cum e să mănânci o jumătate de metru de pizza Cut & Crust la Cluj

de | | 4 Minute

Cum e să mănânci o jumătate de metru de pizza Cut & Crust la Cluj

Unii visăm la o lume mai bună; și visăm că în lumea aceea mai bună, printre altele, ne vom delecta regește cu pizza. Dimineața, la prânz și seara. Pentru unii dintre noi, expresia „aș mânca ceva bun” ne aruncă îndată în căutări laborioase de pizzerii. Nu-i vorbă, avem pizza în Cluj. Dar… dar uneori am vrea să mâncăm pizza cu stil, să ne moară papilele gustative de plăcere. Cu astfel de gânduri ajungem în Grigorescu, pe str. Donath 65, pentru o pizza Cut & Crust. Nu știm prea multe despre loc, însă mâncarea și, mai ales, o pizza italienească 100%, are darul de-a crea punți de legătură și comunicare.

Poate primul lucru pe care l-am apreciat este amplasarea. Da, tocmai pentru că nu este în centru. Atât de multe restaurante, cafenele și baruri se înghesuie în zona centrală a Clujului, încât fie unele își pierd din autentic, fie, din păcate, multe nu rezistă pe termen lung. Este momentul să ne îndreptăm privirile înspre cartierele Clujului, să ne bucurăm de localuri de calitate și să le susținem. Cut & Crust se află, cum spuneam, în Grigorescu. E plăcută ideea de-a lua masa într-o zonă (mai) liniștită, parcă mai familiară și intimă – senzație perfect valabilă și dacă nu stai în Grigorescu.

Pizza de jumătate de metru » Pizza La Longa

Când ți-e poftă de pizza, prezența sau absența foamei devine un detaliu. Pizza de jumătate de metru, care poate fi alcătuită din două sortimente diferite? Sigur că asta ne dorim, e visul oricărui gurmand îndrăgostit de pizza! Optăm pentru un combo savuros: pizza Cut & Crust și pizza Verdure.

Câteva observații de poftă bună, informații aflate chiar din restaurantul-pizzerie:

  • Rețetele sunt tradiționale italienești, scrise de un bucătar italian;
  • Ingredientele, aflăm, sunt aproape 100% italienești – da, adică aduse proaspete din Peninsula Italică, din regiuni precum Lazio, Parma, Campania, Sicilia sau Liguria.
  • Informația de mai sus se concretizează în arome și gusturi ce te-mbată delicios. Vorbim de măsline aromate și fructate ajunse la Cluj tocmai din Riviera Ligurică, de anșoa fraged, pescuit din apele Mării Cantabrice, de mozzarella de bivoliță, dulce și cremoasă, provenită din nordul Campaniei sau din sudul zonei Lazio, de parmezan adus chiar din Parma și pregătit conform acelorași metode de acum nouă secole sau de capere de pe Insula Pantelleria, crescute și culese de acolo.

Încântați peste măsură, ne supraestimăm: o jumătate de metru de pizza Cut & Crust nu este tocmai o cantitate neglijabilă pentru două persoane. Recomandăm la trei persoane sau cu o foame mai serioasă în ecuație. Ne-am delectat regește, așadar, cu două feluri de pizza într-un combo culinar genial și, pentru o vreme, lumea chiar a părut a fi mai bună:

  • Pizza Cut & Crust conține următoarele: sos de roşii, mozzarella, vinete, zucchine, ardei copţi, roşii cherry, salam picant, măsline de Riviera;
  • Pizza Verdure – (foarte) bună alternativă pentru vegetarieni, are așa: sos de roşii, mozzarella, zucchine, vinete, ardei, roşii cherry. » Recunoaștem că tare greu găsim pizza bună vegetariană prin Cluj; de obicei optăm pentru pizza cu brânzeturi, pentru a evita legumele nu tocmai proaspete de pe clasica pizza vegetariană. Așa că Pizza Verdure de la Cut & Crust a fost o încântătoare surpriză, ingrediente proaspete, absolut delicios. Recomandăm!

Pizza ca delicatesă culinară, nu fast-food

Dacă rețetele și ingredientele te transpun în Italia, design-ul restaurantului a fost realizat de o echipă din Cluj, sub coordonarea lui Todor Cosmin, renumit și apreciat pentru proiectele realizate de-a lungul timpului în orașul nostru și nu numai.

E grozav că putem servi pizza într-un cadru rafinat, într-unul dintre cele mai îndrăgite cartiere ale Clujului. Cut & Crust nu este o simplă pizzerie, ci un restaurant în care pizza este preparatul-vedetă.

Terasa liniștită, design-ul minimalist, aromele care te îmbie, personalul prietenos și atent, dar mai ales o pizza așa cum doar visam (calitativ și cantitativ) » suficiente motive să revenim pe Donath 65.

p.s. Dacă preferi să te bucuri de pizza acasă sau la birou, vestea bună este că poți plasa comenzi ușor și rapid sunând la numărul de telefon +40 740 402 288. FoodPanda » aici. Pentru meniu Cut & Crust Cluj

Date de contact Cut & Crust Cluj

Adresă: Str. Donath, nr. 65, Cluj-Napoca
Rezervări: +40 745 227 878
Delivery: +40 740 402 288
E-mail: [email protected]
Facebook
Instagram
Website