Pași mărunți spre răgaz personal

de | | 2 Minute

Știu că mulți sunt așa ca mine: băgați în priză, într-un fel de maraton de dimineața până seara. Sunt zile când te simți bine așa, activ, dinamic, dar te ajunge din urmă la un moment dat. Epuizare. Un om drag mie, zâmbind, mi-a spus că e important să știi când să te oprești.

Mi-a luat ceva timp până am asimilat ideea aceasta. Dacă ești perfecționist, instant va încolți în mintea ta revolta: cum să mă opresc, să pierd vremea, când mai sunt atâtea de făcut?!

Pauzele sunt la fel de importante ca și momentele active (activ însemnând și când lucrezi, și când ești prins în dinamica relațiile sociale, recreative). Trăim într-o societate în care prejudecăți și stereotipuri adânc înrădicinate ne fac să credem că orice lipsă de activitate e pierdere de timp, că orice tăcere sau moment de liniște trebuie astupat cu vorbe și relaționare.

Trecerea de la dinamica și, deopotrivă, rutina cotidiană la înțelegerea faptului că pentru a funcționa la parametrii calitativi pe care ți-i dorești ai nevoie de momente de refacere, de relaxare, poate fi anevoioasă.

Din fericire, tot mai mulți dintre noi începem să ne gândim serios la sănătatea noastră fizică, psihică, emoțională. Una dintre cele mai îndemână metode de relaxare totală e o ședință de masaj. Poate sună ,,inutil” și pretențios – una dintre prejudecățile de care aminteam.

Cei care și-au acordat un astfel de răgaz personal, cel puțin o dată, știu cât de benefic poate fi. Cât de relaxat și înviorat te simți după o ședință de masaj, în care corpul tău a avut ocazia de a se reface, iar mintea ta a avut ocazia de a se liniști. Pe lângă relaxare și liniștire, masajul stimulează circulația sanguină, eliminarea reziduurilor și a agenților patogeni, destinde mușchii și atenuează durerile. E vorba de câteva momente, o oră-două din zi, pe care ți le poți oferi ție însuți.

Și nu e ca și cum nu am avea atâtea opțiuni în Cluj. Saloane de masaj și îngrijire corporală, evenimente dedicate sănătății noastre, clipuri video pe internet care ne învață cum să medităm și să ne relaxăm.

Dacă e prea mult (paradoxul simplificării – când mai puțin pare prea mult dintr-o dată), facem pași mărunți. Pentru început, meriți o oră de relaxare, o ședință de masaj care să îți reseteze întreaga energie corporală și, implicit, psihică.

De un astfel de răgaz personal te poți bucura la Phoenix Sante. În pași mărunți, sub îndrumarea unor maseuri profesioniști, vei descoperi că este în regulă să te oprești, să faci pauze binemeritate, să îți acorzi timp personal. Nu e doar o oază de relaxare, Phoenix Sante poate fi un refugiu, un spațiu al redescoperirii tale.

Știu că unora le e greu să asimileze o astfel de idee: de timp concret, real, acordat ființei lor. Dar toți merităm și, mai ales, toți avem nevoie de astfel de momente.
În articole viitoare, Alina, sufletul a tot ce înseamnă Phoenix Sante, ne va vorbi puțin despre arta masajului, implicațiile acestuia asupra noastră și percepția socială în ceea ce-l privește.

phoenix sante masaj cluj
Pentru cei interesați, date de contact:
Salon 1: Str. Ţebei nr. 24
Salon 2: Str. Brașov, nr.36
Tel. 0741 119 919, 0769 762 324, 0264 538 885
Web: www.masajsante.ro
E-mail: [email protected], [email protected]