Parcul Științific și Tehnologic TETAPOLIS – inițiativă pentru cercetare

de | | < 1 Minute

Noutăți cu privire la Parcul Științific și Tehnologic TETAPOLIS

Parcul Științific și Tehnologic TETAPOLIS este un proiect  inițiat de către Consiliul Județean Cluj care s-ar putea să vadă lumina zilei în curând. Conform președintelui Consiliului, domnul Alin Tișe, recent s-a realizat intabularea a două imobile de pe o suprafață de 78.057 de metri pătrați. Acestea se află în Parcul Industrial Tetarom I și vor reprezenta bazele pentru parcul modern.

Parcul Științific și Tehnologic TETAPOLIS se pregătește, așadar, să ia ființă. Terenul pentru înfăptuirea acestuia a fost trecut sub administrația S.C. Tetarom S.A. în 20 decembrie 2018. Această companie este și cea care demarează proiectul și care își propune construirea parcului. După ce, recent, cele două imobile au fost intabulate, proiectarea și demararea lucrărilor pentru clădirea parcului vor putea începe în curând.

Acest proiect este unul unic la nivel național. Parcul Științific și Tehnologic TETAPOLIS își propune să contribuie la statutul Clujului de punct de cercetare și inovare, precum și de producție de înaltă tehnologie. Astfel, realizarea acestui parc tehnologic este un pas important în modernizarea Clujului și impunerea acestuia ca și centru al tehnologiei.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Cluj