Parcul de aventură din Cluj, Adrenalin Park: destinație de relaxare activă pentru 2015

de | | 4 Minute

Parcul de aventură din Cluj, Adrenalin Park: destinație de relaxare activă pentru 2015

Parcul de aventură din Cluj, Adrenalin Park va fi una din cele mai noi destinații de relaxare activă ale zonei în 2015. Calendarul rezervărilor în parcul de aventură din Cluj pentru anul 2015 a început deja să se completeze. Cele 12 trasee pe care parcul de aventură din Cluj le-a pus la dispoziția publicului în 2014 au devenit o adevărata atracție a Clujului pentru cei ce iubesc natura, mișcarea și provocarea. Programele inițiate de parcul de aventură împreună cu instituțiile de învățământ din județ și cu organizații private ce stimulează educația prin sport se dovedesc a fi foarte antrenante și utile.

Parcurile de aventură sunt încă un concept relativ nou pe piața românească de relaxare activă. Trebuie știut însă că un parc de aventură cu trasee aeriene poate fi un loc ideal pentru relaxarea întregii familii. Un parc de aventură profesionist va lua în considerare distribuția traseelor pe categorii de vîrstă și nivele de dificultate, astfel încât un pubklic cât mai larg să descopere plăcerea cățăratului în copaci.

Fiind proiectat ca un parc de aventură la standard european, Adrenalin Park este în prezent cel mai complex parc de aventură din județul Cluj. Deschis în 15 august 2014, acest parc de aventură întâmpină publicul cu un set de 12 trasee aeriene: 3 trasee de aventură pentru copii, 1 traseu de inițiere pentru adulți, 6 trasee de aventură pentru adulți și 2 tiroliene spectaculoase.

Prin amplasare, acest parc de aventură se prezintă turistului aflat în trecere prin Cluj dar și localnicilor ca o destinație de relaxare activă, ușor accesibilă cu mașina, bicicleta sau printr-o drumeție. În 2015, echipa parcului de aventură anunță deschiderea sezonului în preajma lunii martie, odată cu sosirea primăverii.

Pe cei ce au deja o agenda stabilită pentru trimestrul I și II al anului 2015, îi informăm că rezervările se pot face deja la telefoanele afișate. Parcul de aventură din Cluj încurajează planificarea rezervărilor din timp, deoarece o bună organizare duce la o experiență mai plăcută a organizatorilor și invitaților lor.

Adrenalin Park

Din experiența sezonului 2014 am remarcat tendința persoanelor sportive de a face un circuit tip ciclism -cățărare – ciclism. Astfel o dimineață sau o dupa-amiază activă poate include un tur pe bicicletă până la parcul de aventură Adrenalin Park, 2 ore de cățărat pe traseele aeriene, și retur spre oraș sau localitatea de pornire. Această formulă oferă atât beneficiile ciclismului combinat (șosea și teren accidentat), cât și cele ale cățăratului pe trasee suspendate între copaci: tonifierea mușchilor și articulațiilor, reducerea nivelului de colesterol, mărirea capacității de ventilație a plămânilor, reglarea tensiunii arteriale, mărirea capacității de coordonare a corpului și creșterea vitezei de reacție.

În paralel cu organizarea unui circuit cultural si de relaxare în cadrul municipiului Cluj-Napoca și împrejurimi, opțiunea petrecerii unei sesiuni de cățărat pe traseele din cadrul Adrenalin Park devine o alternativă atractivă pentru menținerea în formă maximă.

Echipamentul personal trebuie să corespundă unei varietăți de condiții meteo și de activități fizice

Pentru că suntem în pădure, într-o zonă cu climă plăcută, tip continental moderată, echipamentul outdoor de primăvară va include:

1 / Îmbrăcăminte:

Ținută sport, confortabilă, care să permită mișcarea completă a corpului pe traseele suspendate, compusă din:

stratul de corp adecvat vârstei (copii / juniori / adulți / seniori)

stratul principal: un polar sau o bluză sport (de preferat, cu guler pentru protecția gâtului și cu buzunare cu fermoar)

stratul exterior: jachetă ușoară antivânt și impermeabilă (de preferat cu capișon/glugă), pantaloni sport antivânt și flexibili

protecție extremități :

   pentru cap (căciulă/bonetă/bandană)

   pentru mâini (mănuși cu degete pentru a putea maenvra carabinerele și scripetele),

   pentru picioare (șosete de sport, adecvate înălțimii încălțămintei)

2/ Încălțăminte:

Încălțăminte outdoor, sport sau de drumeție, care să îndeplinească următoarele cerințe:

-să fie confortabilă pe picior

-să protejeze împotriva frigului și umezelii

-să aibă o talpă aderentă (antiderapantă)

3/  Accesorii:

  • Se recomandă să evitați purtarea accesoriilor pe traseele de aventură (lanțuri, pandantive, brățări largi, cercei lungi  – mai ales în cazul doamnelor și domnișoarelor) din motive de siguranță.

 

4/ Echipamentul de protecție este pus la dispoziție de către Adrenalin Park și include:

  • ham de escaladă (copii & adulți) pentru curse de aventură, reglabil, dotat cu lonje, carabiniere cu clapetă autoblocantă și scripete
  • cască de protecție

Deoarece activitatea fizică pe traseele forestiere înalte este destul de solictantă, vă rugăm să țineți cont de faptul că vă veți încălzi și veți transpira. Este recomandat ca hainele să absoarbă transpirația și să fiți echipat în straturi, pentru aerisire.

Practic, la temperaturi de peste zero grade Celsius, echipați corespunzător (!) și în condiții meteo favorabile (fără precipitații și/sau vânt intens), activitatea pe traseele de aventură este agreabilă, iar corpul ajunge rapid la un nivel de confort termic necesar.

Adrenalin Park

Ingredientele unei experiențe frumoase în parcul de aventură

Parcurgerea traseelor de aventură primăvara este o experiență cu atât mai frumoasă cu cât suntem mai bine pregătiți, mental și fizic.

  • Echipați-vă corespunzător!
  • Porniți cu o atitudine pozitivă și zâmbetul pe buze!
  • Veniți cu un prieten, cu un grup de prieteni sau cu familia. Veți avea un partener de cățărare și veți face schimb de experiență. 🙂
  • Fiți atenți la indicațiile primite pe traseul de inițiere!
  • Odihniți-vă când simțiți nevoia. Ați venit să vă relaxați. 🙂
  • Comunicați cu monitorii din parcul de aventură. Personalul este întotdeauna dispus să vă ofere sfaturi și să vă ghideze. 🙂

 În speranța că toate aceste informații vă sunt de folos, vă invităm să petrecem primăvara la Adrenalin Park!

Pentru rezervări și detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați direct prin :

Mail: [email protected]

Telefon: 0744.179.120.