O gașcă de supereroi împarte bucurie prin spitalele clujene

de | | 2 Minute

Am auzit că se împarte bucurie prin Cluj. S-o da la bucată, la kilogram, sau cu porția? Și mai ales, care sunt costurile să împarți/cumperi bucurie? Oare o fi coadă mare? Sau oamenii rămân suspicioși când cineva oferă fără să ceară nimic în schimb?

Credeam că eroii din filme se prezintă doar la premierele extravagante, la petreceri exclusiviste sau când omenirea e pe cale să facă o boacănă imensă. Însă unii oameni nu au nevoie să aștepte Craciunul pentru a face fapte bune.

Zilnic, petrecem ore în șir în fața oglinzii, preocupându-ne de exterior și lăsând componenete vitale să ruginească. Cei de la Create.Act.Enjoy însă nu au suflete ruginite ci experimentează un excedent de bucurie, pe care îl împart celor care au nevoie.

Începând cu anul 2015, asociația care împarte bucurie, a inițiat cel mai amplu proiect din țară care implică terapia prin artă în cadrul spitalelor. Create.Act.Enjoy și-a format o gașcă de supereroi care împart bucurie în stânga și-n dreapta.

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca a fost vizitat zilele trecute de Spiderman, Elsa, Superman, Albă ca Zăpada și un Minion năstrușnic. Aceștia au interacționat cu peste 1500 de copii dar și cu adulții cu suflete de copii: părinți, bunici, asistente și medici. Cu toții s-au bucurat de momentele artiștice pregătite de supereroii înarmați cu multă voie bună.

Pe lângă supereroi, și-au făcut apariția și personaje din basm sau clovni jucăuși și mimi muzicali. Un alt personaj magic important în acest decor de poveste, a fost și artistul păpușar Florin Suciu-Buh. Acesta a încântat copii cu măiestria prin care a dat viață poveștilor cu ajutorul unor păpuși.

În cadrul celor două săptămâni de reduceri la bucurie, organizația supereroilor a susținut pentru 60 de copii si familiile lor, patru ateliere de terapie prin artă. Astfel, copii și-au creat propriile povești, cu personaje confecționate din ciorapi colorați și au umplut saloanele de ghivece decorate cu flori.

Tot de la organizatori, aflăm că: „Împarte Bucurie” continuă de săptămâna aceasta la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian”, cooptat anul trecut în proiect, și apoi, la Spitalul Clinic de Recuperare, unde se desfășoară anual încă de la ediția pilot, din 2012. Pentru pacienții acestor două spitale, pe lângă momentele itinerante, ateliere și vizitele individuale „Rudă pentru o Zi”, proiectul va aduce câte un concert de muzică live, în aer liber, cu formațiile Multmult și Alterquator.

Așadar, care e prețul să împarți bucurie? Am auzit că nu te costă nimic dar câștigi mult. Vă las câteva dovezi mai jos.

Împarte Bucurie - terapie prin artă la Spitalul de Urgență pentru Copii Foto 1

Împarte Bucurie - terapie prin artă la Spitalul de Urgență pentru Copii Foto 3

Împarte Bucurie - terapie prin artă la Spitalul de Urgență pentru Copii Foto 4

https://www.facebook.com/Create.Act.Enjoy/videos/1191042991000336/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live_video_guests=0

 

Foto: Create.Act.Enjoy
Loredana Giță, redactor Cluj.com