Noile schimbări din Codul Fiscal încurajează introducerea plăților digitale în mai multe afaceri

de | | 2 Minute

Noile schimbări din Codul Fiscal încurajează introducerea plăților digitale în mai multe afaceri

De la începutul anului 2023, afacerile care prestează servicii sau sunt implicate în comercializarea bunurilor în România vor trebui să dețină un POS dacă depășesc cifra de afaceri anuală de 10.000 de euro.  Astfel, acceptarea de plăți contactless va fi obligatorie. Recomandăm tuturor întreprinderilor care cumulează un profit lunar aproximativ de peste 4000 de lei să achiziționeze un mPOS pentru a-și ușura tranzacțiile. MonePOS facilitează încasările în doar 10 secunde, plata fiind contactless & paperless – folosindu-se de un cod QR. Mobil, portabil, nu dispune de fir, ceea ce îl face ușor de transportat.

Guvernul României a  introdus o schimbare importantă Legii nr. 227/2015, schimbând plafonul de la 50.000 euro la 10.000 euro. Se urmărește combaterea evaziunilor fiscale ale persoanelor juridice. Obligația de a accepta carduri de debit, credit sau preplătite printr-un terminal POS vine și ca o metodă de modernizare deoarece trendul recent al plăților contactless este în creștere.

Cine trebuie să achiziționeze un terminal POS?

Conform legii, trebuie să achiziționeze un terminal POS persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amanuntul și cu ridicata, precum și cele care desfășoară activități de prestari de servicii, care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 10.000 euro in echivalent lei. Asta cuprinde o multitudine de afaceri, de la taximetrie și transport marfă la magazinele alimentare de mărimi mici și medii.

POS mobil

Dacă administrezi o afacere care este mereu în mișcare ai nevoie de un POS la fel de flexibil ca tine. mPOS este ideal pentru taxi, afaceri mobile, comercianți și orice activitate care implică deplasarea fizică la client sau care are nevoie de un POS ușor de mutat. Dacă ești încurcat de fire și nu ai mereu la dispoziție o instalație electrică care să mențină un POS fix, varianta cea mai viabilă este unul mobil.

Plățile digitale

Încă din timpul pandemiei, plățile cu cardul au devenit tot mai solicitate de clienți. Ușurința de a plăti cu cardul a devenit o comoditate pentru clienți și mai nou o așteptare. Conform unui studiu realizat de Visa și Grupul EVO, 6 din 10 români plătesc prin metode digitale. Iar 77% dintre români au clar o părere pozitivă despre magazinele care oferă metode de plată digitale.

MonePOS facilitează plățile digitale, iar încasările merg direct în contul bancar este deschis la BT. Afacerea ta are parte de comisioane personalizate, acces la bani in 24 de ore, tranzacții in siguranta cu MonePOS.


Noutăți de la MonePOS by AROBS