Noi delicatese la BRICKS

de | | 3 Minute

Noi delicatese la BRICKS, restaurantul cu singura terasă suspendată deasupra Someșului

Impresionantele palate ale Clujului găzduiesc bucătării pe măsură. Deasupra Someșului, în Palatul Elian, terasa suspendată de la Bricks te ademenește cu noi delicii culinare!

Intersecția Barițiu – Horea – Regele Ferdinand – Piața Mihai Viteazu are un farmec aparte. Privesc în stânga și-n dreapta și mă gândesc că or fi clădirile și vechea arhitectură a Clujului responsabile. În plus, podul peste Someș, flancat de cele patru palate cu turnuri, îți fură privirile.

Îmi îndrept pașii spre Palatul Elian, o bijuterie arhitecturală a orașului, construit în urmă cu aproape două secole de către un negustor de vinuri. O informație ce capătă noi valențe acum și mă face să înțeleg altfel restaurantul ale cărui scări tocmai le cobor, apreciat inclusiv pentru degustările de vin desfășurate aici.

BRICKS e un loc de întâlnire inedit

Cu bolți și coloane construite din cărămidă, simți imediat farmecul locului, într-o notă nostalgică a vechiului Cluj, cu valențe de eleganță modernă. De îndată, cineva îți zâmbește și te îndrumă amabil prin restaurant – n-aș omite cât de important e un mic „detaliu” ca acesta – de zâmbet și amabilitate e vorba – pentru orice local clujean.

Restaurant Bricks Cluj

Desigur, pe lângă amplasare și amabilitate, dragostea trece prin stomac. Iar Bricks și-a reîmprospătat recent meniul și propune noi delicatese.

Dacă ești ca mine și nu suferi prea mult când îți trec pe sub ochi tentații culinare de nerefuzat, iată ce-i nou în meniul Bricks:

  • Supă cremă de sfeclă, cu brânză de mucegai, cartofi dulci, nucă, chimen și usturoi.
  • File de biban de mare cu risotto
  • Mușchi de porc cu legume la tigaie (vin)
  • Coastă de vită confit cu cartof copt și sos de hrean
  • Pulpă de rață confit cu varză roșie

noi delicatese la bricks (7)

noi delicatese la bricks (8) (Large)

noi delicatese la bricks (8) (Large)

noi delicatese la bricks (8) (Large)

Iar pentru o îndulcire, ai putea opta pentru un Fondant au chocolate sau Semifreddo cu perle de ciocolată, care arată absolut delicios…

noi delicatese la bricks (1)

Am tot auzit, în schimb, că la Bricks poți savura printre cei mai buni burgeri din Cluj, așadar clasicul, dar deliciosul burger rămâne mereu o alternativă bună 🙂

Încercând să te decizi ce-și-cum, privești în jur și îți dai seama că te afli, totuși, în singurul restaurant din Cluj cu terasă suspendată deasupra Someșului. Te muți pe terasă, așadar, pentru a deveni un spectator uimit al apelor ce străbat orașul.

E un loc special al Clujului, pe care îl poți explora atât culinar, poate chiar în cadrul unor „cine gastronomice” sau degustări de vin, cât și muzical, căci serile de live lounge-jazz devin simbolice pentru acest (m)eating point clujean.

La plecare, îți dai seama, în timp ce urci scările, că orașul e tot aici. BRICKS a fost ca o scufundare într-un Cluj elegant, nostalgic dar, deopotrivă, modern.

 

Contact:

Adresă: str. Horea nr. 2, Cluj-Napoca
Telefon: 0364 730 615
E-mail: [email protected]
Web: BricksRestaurant.ro
Facebook: www.facebook.com/BricksRestaurant
Program zilnic: 11:00 – 00:00