5 motive să participi la World Experience Festival | Muzica Neștiută a Lumii 

de | | 4 Minute

Muzica neștiută a lumii se face auzită în Parcul Central | World Experience Festival

De azi până duminică, în perioada 13-16 iunie 2019, în Parcul Central putem participa la concerte de muzică din toate colțurile lumii, ateliere creative, expoziții și workshop-uri inedite. World Experience Festival aduce la Cluj „muzica neștiută a lumii” și ne provoacă să ne îmbarcăm într-o călătorie muzicală și educativă. Participarea este gratuită la toate activitățile din cadrul festivalului (dar cu înscriere la anumite ateliere, unde locurile sunt limitate).

Muzica are darul de-a aduce oamenii împreună, iar festivalul, prin direcția artistică abordată în aceste zile la Cluj, își propune să devină o celebrare a diversității prin intermediul sunetelor și a muzicii.

foto: Centrul de Cultură Urbană

Clujul multicultural se face auzit

S-a discutat și se discută mult despre dimensiunea multiculturală a Clujului, nu fără a omite provocările pe care comunitățile clujene le întâmpină. Aducând împreună, în același loc, zeci de culturi diferite, artiști și ambasadori din toată lumea, facilitând interacțiuni plăcute și armonioase între aceștia și orașul din inima Transilvaniei, festivalul este binevenit pe scena culturală clujeană.

world experience festival 2019 (1)

De ce să participi la World Experience Festival, așadar?

Se anunță un weekend excelent prin Cluj, cu o veche stradă de care ne e dor transformată într-o piață de flori altfel, cu unfestival dedicat 100% sportului, cu seri de film în aer liber și multe, multe altele. De ce să ajungi neapărat ( #musai ) pe la festivalul care ne aduce Muzica Neștiută a Lumii? Avem vreo 5 motive, după cum urmează:

#1 Interacționezi cu peste 25 de culturi și ai ocazia să admiri peste 100 de artiști veniți la Cluj din întreaga lume

Unor muzicieni consacrați din Europa, din țări precum Elveția, Spania, Franța, Suedia și România, li se alătură artiști din Senegal, Haiti, Egipt, Israel, Iran, Siria, India, Indonezia și Cuba. Poți anticipa paleta extinsă de stiluri muzicale, de ritmuri și influențe culturale care vor face Parcul Central să răsune a viață și a diversitate. Adesea, simțurile sunt cele care ne ajută să înțelegem intuitiv alte culturi. Așa cum experiențele culinare te transpun în alte lumi și te ajută să le simți savoarea, muzica are darul de-a te ajuta să înțelegi ritmul acestor culturi și modul în care te-ai putea armoniza cu ele. Atelierele și interacțiunile directe cu artiștii veniți la festival vor completa această experiență.

#2 Programul muzical sună bine și în scris

Vei avea ocazia să te familiarizezi cu stilul „world music”, să descoperi ritmul muzical specific Senegalului (mbalax), tarabul oriental, să afli poveștile grioților din vestul Africii, să asculții incantații voodoo cu o notă de blues din Haiti. Vei auzi cum sună Kora, o harfă africană cu 26 de corzi, la care va cânta un „muzician cu sânge albastru” din Senegal. Alte tentații muzicale: legendarul Pape Djiby Ba și orchestra sa multiculturală, muzicieni din Siria, Asia Peninsulară și Java de Vest. 

Ce stiluri muzicale îi vor încânta pe cei care ajung prin parc? » Groove, Jazz, Funk, Afrobeat, Pop și Rumba, Folk, Flamenco, Blues-Rock, Salsa, Bhangra, percuție orientală și multe altele. 

Line-up Spectacole WEF 2019

#3 Muzica e limbaj universal

Limbajul poate fi adesea o barieră de netrecut în interacțiunile dintre culturi diferite. World Experience Festival ne oferă 4 zile de înțelegere deplină. E simplu: nu trebuie să știi nici o limbă străină pentru a fi alături de ceilalți, pe același ritm, ascultând aceeași muzică.

#4 Activități variate

Pe lângă concerte, care atrag imediat atenția, festivalul ne așteaptă cu numeroase alte evenimente: expoziții, ateliere, cabine foto, workshop-uri de muzică și dans, conferințe informale etc. Urmărește pagina de Facebook a festivalului pentru mai multe informații & noutăți » AICI.

#5 Participarea este gratuită! 

Experiența propusă de organizatori este una accesibilă pentru toată lumea. Participarea la World Experience Festival este gratuită!

Program World Experience Festival

Broșura cu programul complet și alte informații despre World Experience Festival » AICI.

program world experience festival

Organizat și inițiat de: Asociatia Escu, cofinanțat de AFCN, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Primaria Cluj-Napoca, Departamentul pentru Relatii Interetnice, Pro Helvetia Swiss Art Council, în parteneriat cu Comisia Naţională a României pentru UNESCO, InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor, Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca și UNHCR România, Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest, Embassy of Switzerland in Romania / Ambasada Elveției în România, Embajada de España en Bucarest, Ambasada Siriei, Irish Embassy Bucharest, Royal Thai Embassy, Bucharest สถานเอกอัครราชทูต ณ กรุงบูคาเรสต์.

Sponsorizat de: Kaufland Romania, Coca-Cola HBC, ATP Motors RO, Almdudler, Domeniile Samburesti, Crama La Salina

Prietenii și partenerii festivalului: Parametru, Paradigma Film, RADIO GUERRILLA, Telekom Electronic Beats, Festivalier, IQads, FEEDER.ro, Cluj.com – Ghid Local, Cluj Life, Cluj for Youth, I Like Cluj, Romania Insider, Modernism Punct Ro, România Pozitivă, EBS Radio.

Partener de monitorizare: mediaTRUST Romania