Obiective turistice Cluj: 3 muzee cărora merită să le calci pragul

de | | 2 Minute

Unde mergem la muzeu în Cluj?

Municipiul Cluj-Napoca este un important centru cultural, atât pentru zona Transilvaniei, cât și pentru întreaga țară. Făptaș la atâtea evenimente istorice și legat de atât de multe personalități de seamă, orașul este binecuvântat cu o mare varietate de atracții turistice.

Planificarea itinerarului nu este o sarcină foarte ușoară pentru un turist, fiind nevoit să aleagă din marea de obiective turistice Cluj, care mai de care mai captivant. În rândurile care urmează, ți-am pregătit o scurtă listă cu muzee fascinante din municipiul Cluj-Napoca, care merită vizitate. Sperăm să îți fie de folos și să îți ușureze, măcar puțin, vânătoarea de obiective turistice Cluj.

Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia”

O minunată comoară turistică, Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia” este un muzeu în aer liber extrem de îndrăgit atât de către turiști, cât și de către clujeni. Proiectat pe o suprafață inițială de 75 de hectare de către etnograful Romulus Vuia, parcul cuprinde numeroase gospodării rurale originale, locuite de țărani.

Obiectivul turistic este situat într-o zonă liniștită a orașului. O plimbare pe ulițele pietruite, admirând casele cu sculpturi de lemn, complexele meșteșugărești sau vechile fierării te vor transpune imediat în atmosfera rurală. Frumusețea și starea de bine pe care o oferă parcul ne motivează să spunem că este de nelipsit din lista de muzee Cluj pe care trebuie să le vizitezi.

Muzeul Universității Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai reprezintă cea mai veche și prestigioasă universitate din actuala Românie. Istoria bogată și foarte îndelungată a spațiului academic clujean ne determină să încadrăm Muzeul Universității Babeș-Bolyai în categoria celor mai captivante obiective turistice și muzee din Cluj.

În cadrul muzeului, vei avea posibilitatea să descoperi povestea și activitatea colegiilor, facultăților și universităților din România, din secolul al XVI-lea și până în zilele noastre. De asemenea, aici se regăsesc peste 750 de piese originale universitare (carnete de student, anuare, diplome, cărți), dar și aparate științifice, precum spectrograful tip Hilger, microscoape mono sau generatoare de semnal radio.

Muzeul de Artă

Nu în ultimul rând, unul dintre cele mai prestigioase muzee din Cluj, pe care nu trebuie să îl ratezi atunci când vizitezi orașul, este Muzeul de Artă Cluj. Găzduit de către cel mai reprezentativ palat în stil baroc din Transilvania, Muzeul de Artă din Cluj este un loc a cărui amintire o vei păstra în suflet mult timp de acum înainte.

Muzeul deține un patrimoniu cu adevărat valoros, care include peste 13.000 de piese de artă românească și universală ce datează încă din secolul al XV-lea. Vei putea admira aici numeroase opere, de la tablouri, la sculpturi, arte grafice, arte decorative și fond documentar.

Galeria Națională reprezintă expoziția permanentă a Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Aceasta este expusă în 15 săli, fiind selectate 138 de piese de pictură și 15 sculptură din patrimoniul total al muzeului.

Încheiem această scurtă listă de idei aici, cu Muzeul de Artă din Cluj. Desigur, Clujul este încărcat și de numeroase alte obiective turistice pe care le poți explora, așa că recomandarea noastră este să îți planifici itinerarul din timp, pentru a te asigura că nu ratezi nici o atracție de interes pentru tine.


Articol publicitar