Cu ce ne deplasăm într-o mini călătorie de weekend? | La Doi Pași de Cluj

de | | 2 Minute

Cu ce ne deplasăm într-o mini călătorie de weekend? | La Doi Pași de Cluj

Zilele de sfârșit de săptămână se pot transforma într-o mini călătorie de weekend pentru clujeni. Pentru că v-am prezentat de nenumărate ori împrejurimile orașului, ne-am gândit să vă propunem o variantă eficientă de a ajunge la obiectivele de la doi pași de Cluj. Odată cu venirea sezonului cald, nu ne mai putem opri din a ne satisface simțul vizual și olfactiv pe care natura, prin peisajele sale, îl provoacă tot mai spontan.

? Molnár Szabolcs  | Ana-Maria Molnar

Cum transformăm weekendurile în mini călătorii?

E weekend? Atunci hai la plimbare! Nu e nevoie de zile de concediu speciale pentru a ne bucura de împrejurimile orașului sau chiar a județului. Un weekend este de ajuns pentru a ne deconecta de rutina și a ne bucura sufletele și mințile cu liniștea „apăsătoare” pe care o putem regăsi la doi pași de Cluj, fie ei mai mari sau mai mici. Pentru că, de cele mai multe ori, astfel de momente pot fi precum niște remedii #antistres, #antioboseală sau #antirutină.

Hai hui, la drum!

Acum că am luat decizia de a ne descotorosi de griji, apare întrebarea: cu ce ne deplasăm în această mini călătorie de weekend? Pentru că nu mulți dintre noi deținem un autoturism. De multe ori, a opta pentru mijloacele de transport în comun nu este o opțiune favorabilă. Programul strict la care trebuie să ne rezumăm activitățile nu ne prea încântă. De aceea, ne-am gândit la o soluție, care ni se pare avantajoasă. Și anume: închiriem o mașină.

Zis și făcut. În prima fază, ne documentăm. Am aflat astfel că procedeul de închiriere nu este tocmai ușor, iar la unele firme naționale sau internaționale sunt o serie de cerințe (garanții, card de credit, vârstă minimă, experiență la condus, etc). Pe de cealaltă parte, am găsit și persoane/firme care închiriază mașini cu o procedură, poate, mult prea simplă. Neștiind exact pe ce direcție să mergem, am ales avantajele. Am văzut că HMV Rent a car are o opțiune pentru clujeni. Am decis să profităm de ocazie. Am trimis câte o copie xerox de buletin și factura de utilități achitată la zi, apoi am închiriat mașina fără să mai plătim garanția. Am achitat, însă doar tariful pe zi care, împărțit la 4-5 persoane este scăzut și avantajos.

MINI CĂLĂTORIE DE WEEKEND

Locații centrale de primire / predare a mașinii

Am închiriat mașina din Cluj-Napoca și tot aici am predat-o. Locațiile sunt accesibile pentru că se află în centru orașului. Dacă mașina o poți prelua doar dintr-un singur loc, ei bine, o poți preda în locații diferite: Ștefan Octavian Iosif (care este adiacentă la strada Regele Ferdinand), Bld. Eroilor, I.C.Brătianu și Hermann Oberth. Noi am ales-o pe cea mai apropiată de noi.

Acuma că v-am deschis apetitul pentru o mini călătorie de weekend, vă lăsăm » aici câteva recomandări de obiective pentru vizitat. Poate, poate ceva o să vă atragă. Nu ne mai rămâne decât să vă urăm un weekend fain, și, poate ne întâlnim pe acolo, cine știe. ?