Meniu nou de băuturi la The Office Wine Bar. Specialiștii „dau din casă”

de | | 4 Minute

Meniu nou de băuturi la The Office Wine Bar. Specialiștii „dau din casă”

Nu ai foarte des ocazia să discuți cu doi consultanți specialiști în industria HoReCa pe partea de băuturi, respectiv vinuri. Cu atât mai puțin, nu ai ocazia, ca outsider, să înțelegi cum se construiește un meniu nou de băuturi la The Office Wine Bar care să fie atât pe gustul consumatorilor, cât și pe gustul celor ce-și respectă meseria și pasiunea.

The Office i-a ales pe doi dintre cei mai buni în domeniu ca să conceapă noul meniu. Am discutat recent cu Mihai Biro, consultant de bar cu peste 18 ani de experiență în domeniu și cu Kormos Zoltan, consultant în vinuri și Educator Certificat WSET (Wine & Spirit Education Trust). Cei doi s-au ocupat în amănunt de reconstruirea meniului de vin și băuturi de la The Office, așa că i-am rugat să ne spună ce aduc nou prin viziunea lor asupra locației.

Meniul de vinuri este aproape complet nou și are un twist

Kormos Zoltan

„Meniul de la The Office avea 70 de etichete de vin. Noi l-am redus undeva la 50 și am creat un echilibru mult mai bun între vinurile românești și cele străine. E clar că am vrut să punem un focus mai puternic pe vinurile din Transilvania, datorită principiului proximității și al familiarității, dar și deoarece eu am convingerea că, cel puțin la categoria vinuri albe, cele mai bune vinuri se fac în Transilvania.

În meniu se regăsesc în continuare câteva crame devenite deja clasice în arsenalul de crame renumite în România, precum Liliac, dar am introdus și câteva crame mai noi, în curs de popularizare, care cred că au un potențial uriaș. Vorbim, spre exemplu, de crama Lechburg.

În ceea ce privește vinurile străine, practic acoperim toată lumea din punct de vedere al originii vinurilor. Am ales vinuri din Franța, Italia, Spania, Australia, Chile, Argentina și am fost deosebit de atenți la raportul foarte bun calitate-preț. În acest sens am analizat atât accesibilitatea lor, cât și nivelul de complexitate și stil pe care vinurile din străinătate le pot oferi consumatorilor români.
Am pus accent pe selecția unor vinuri proaspete, aromate, ușor-băubile, dar și a unor vinuri corpolente, serioase, complexe.”

Două mari noutăți cu și despre vin la The Office

„Există două mari noutăți pe care le-am adus meniului de vinuri de la The Office. Prima este faptul că am introdus o categorie de vinuri super-premium, adică vinuri reprezentative pentru degustători mai pretențioși. Avem inclusiv Grand Cru de Bordeaux, așa că merită studiat în amănunt meniul proaspăt pregătit.

A doua noutate este posibilitatea degustătorilor de a încerca vinuri high-end la pahar, vinuri pe care de regulă le poți achiziționa doar la sticlă. Cei de la The Office Wine Bar au ales să investească într-un mecanism revoluționar pe piața viti-vinicolă, la nivel mondial. Se numește CoraVin, un instrumentar special care permite scoaterea vinului din sticlă fără desfacerea ei; practic, se perforează dopul de plută și se extrage vinul fără să periclitezi integritatea sticlei.

Astfel că doritorii de noi descoperiri în materie de vinuri sunt așteptați la The Office să deguste vinuri sofisticate, la preț de pahar.”

Un meniu de băuturi minimalist și cu stil

Mihai Biro

„În meniul de la The Office Wine Bar am pus accentul pe produsele cele mai cerute de consumatori. La partea de cafea am încercat să țin pasul cu trendul, rezultând un loc în care poți savura un flat white, espresso tonic sau una din specialitățile casei: aztec mocha (espresso, steamed milk, cinnamon syrup, cream, pepper) sau morning monks (espresso, hazelnut liquor, milk, heavy cream, peanunt flakes).

În ceea ce privește drink-urile, principiul meu e „simple is best!” Am păstrat linia clasică a cocktailurilor de pretutindeni și câteva derivate precum rum & coke și gin & tonic, unde am înlocuit clasicul chaser (băutura fără alcool care se consumă alături de băuturile alcoolice tari) cu băuturi din gama Fentimans: Fentimans Curiosity Colași Fentimans Premium Indian Tonic Water.

La categoria Spirits avem o gamă foarte largă de băuturi premium și super premium pe care vă invităm să le descoperiți la The Office.

Ca beri, chiar dacă nu s-a pus un accent deosebit, tot veți găsi beri pentru orice consumator (pilsner, lager, stout, weiss, pale ale, red ale si ipa), iar la soft drinks am ales să propunem clienților gamele Fritz-Kola, Mellow și Fentimans.

O dată cu lansarea meniului nou vom iniția colaborări cu firme din clădirea The Office și nu numai în vederea organizării unor petreceri tematice, after work parties, precum și seri de degustări (vin, whisky, etc).”

În curând, The Office Wine Bar vor avea și un meniu nou de mâncare. Urmăriți noutățile locației pe pagina oficială de Facebook.