Mașini zburătoare – când vor deveni realitate

de | | < 1 Minute

Mașini zburătoare – de la poveste la realitate

Ne întâlnim cu mașini zburătoare doar în poveștile science-fiction. Însă acestea ar putea deveni parte din viața noastră mai curând decât ne așteptam. Mașinile zburătoare reprezintă un proiect destul de ambițios, dar realizabil în viitorul apropiat.

Potrivit CEO-ului Boeing, Dennis Muilenburg, compania deja lucrează la un prototip de mașină zburătoare. El se așteaptă ca într-un an acestea să fie testate. Dacă această fază va trece cu bine, mașinile vor fi lansate pe piață în aproximativ 5 ani. Primele vehicule pe care le vom vedea luându-și zborul vor fi dedicate transportului de marfă. Se vor folosi tehnologii de inteligență artificială noi pentru ca mașinile să circule la nivel optim și a avea o orientare bună.

Mașina zburătoare foto 1

Nu se știe exact unde vor fi efectuate aceste testări. Cu toate acestea, se știe că se testează un prototip de taxi zburător undeva în Pendleton, SUA.

Așadar, putem să ne imaginăm viitorul așa cum l-am văzut, poate, în paginile cărților de povestiri științifico-fantastice sau pe ecranele cinematografelor în filmele ce abordează o astfel de temă, iar acesta este posibil să devină realitate. Am putea avea multe beneficii de pe urma implementării transportului cu mașini zburătoare. Ar fi, în primul rând, o metodă nouă de transport, ce ne duce cu gândul la modernitate, dar ar și rezolva problema traficului aglomerat din orele de vârf.

Sursă foto: McFly