Margareta de Aur pentru „La Mesteceni”

de | | 2 Minute

Marele Premiu Margareta de Aur, pentru activitatea pensiunilor în anul 2014, a fost decernat unei pensiuni clujene, pensiunea „La Mesteceni”, din Sălicea.

Situată la 20 de minute de Cluj Napoca, pensiunea „La Mesteceni” te invită într-o oază de liniște, în inima naturii, așa cum sugerează numele ei care vine de la faptul ca zona în care se află este împânzită de acest arbore deosebit. „Punctul de plecare pentru La Mesteceni au fost sentimentele și modul nostru de viată”, recunoaște proprietarul pensiunii, Ioana Oprea.

Povestea pensiunii La Mesteceni a început demult, în copilărie, când îmi doream cu ardoare să am și eu bunici la țară, pe care să îi pot vizita. Ai mei fuseseră strămutați de la țară la oraș, cum se obişnuia atunci, din cauza serviciului. La mine s-a întâmplat exact invers: prin prisma acestei afaceri, am fost nevoită să mă mut din oraș și, astfel, mi-am îndeplinit și visul legat de viața la țară: acum trăiesc aici! Şi partea şi mai frumoasă a poveştii am lăsat-o la final: pensiunea am ridicat-o pe locurile natale ale bunicilor mei, în satul Sălicea. Aşa, legătura cu ei va rămâne mereu puternică!”, spune Ioana.

premiu la Mesteceni

Pensiunea dispune de 10 camere de cazare, 8 cu 2 paturi single si 2 cu paturi matrimoniale. Restaurantul oferă atât delicii culinare tradiționale, cât și specialitățile casei. Meniul variat și savoarea deosebită a preparatelor gastronomice se pliază pe gusturile fiecărui oaspete. În curtea generoasă a pensiunii spațiile destinate celor mici sunt dotate cu jocuri si jucării menite să facă cât mai interesantă si plăcută șederea.

Locurile de joacă sunt destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, respectiv 4-12 ani. Mini terenul de sport este amenajat cu spații în cadrul cărora se pot practica următoarele sporturi: tenis cu piciorul, baschet, minifotbal. Pensiunea La Mesteceni mai dispune de o piscină pentru adulți și una special amenajată pentru copii, ambele fiind încălzite cu panouri solare.

nesteceni 1

„Visul meu a fost sa creez un loc în care familiile să beneficieze de tot confortul, prietenii să își manifeste civilizat buna dispoziție, copiii să aibă un perimetru al lor, sigur și fără prea multe restricții. Nu mi-am dorit să răstorn clasamente sau să demonstrez ceva, mi-am dorit să pot oferi ceea ce m-am angajat să ofer – un loc ospitalier, o mâncare bună, o cameră confortabilă, un serviciu, un proprietar, o priveliște de trei flori. Mi se pare mult mai corect și mai plin de respect față de cei care ne vizitează să putem respecta aceste angajamente de trei flori înainte să aspirăm la mai mult.”, spune antreprenorul clujean.

Premiul a fost acordat de către Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) și Revista Vacanţe la ţară, în cadrul premierii activității pensiunilor pentru anul 2014. Evenimentul s-a desfăşurat în data de 23 octombrie 2015, la Muzeului Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din București.

Tia Sîrca

redactor Cluj.com

Fotografii: https://www.facebook.com/LaMesteceni.ro