Macheta de bronz a Clujului, inaugurată în Piața Unirii | Noutăți în oraș

de | | 2 Minute

Macheta de bronz a Clujului, inaugurată în Piața Unirii | Noutăți în oraș

Macheta de bronz ce înfățișează zona centrală a orașului a fost inaugurată ieri după-amiază în Piața Unirii. Mai multe autorități locale au fost prezente la eveniment, printre care și primarul orașului, Emil Boc.

„Am participat astăzi la dezvelirea machetei de bronz a zonei centrale a municipiului, un nou punct de atracție pentru clujeni și turiști, pe care sunt reprezentate Piața Unirii, Piața Avram Iancu și Piața Cipariu și toate străzile adiacente din acest perimetru”, a declarat primarul.

macheta de bronz

Clujul se alătură astfel unei liste lungi de importante orașe Europene a căror zonă centrală este reprezentată în punctul 0 al orașului.

macheta de bronz

Macheta de bronz a orașului, accesibilă și pentru nevăzători

Macheta de bronz este amplasată pe colțul sud-vestic al Pieței Unirii și este inscripționată în limbajul Braille, fiind accesibilă pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Acestea pot palpa reprezentările clădirilor și pot astfel să „simtă” centrul orașului.

 

Acest proiect a fost realizat în urma colaborării dintre toate cluburile Rotary din Cluj-Napoca și donat municipalității, pentru beneficiul întregii comunități.

macheta de bronz

„În numele comunității clujene am mulțumit cluburilor Rotary pentru serviciul excepțional adus orașului și am felicitat modul incluziv și solidar în care își desfășoară activitatea. Primăria municipiului Cluj-Napoca este și va fi mereu deschisă oricărei inițiative menite să transforme Clujul într-un oraș cât mai accesibil. La Cluj-Napoca, nimeni nu este lăsat în urmă!”, a mai precizat edilul orașului Cluj.

macheta de bronz

Inaugurare inedită pentru macheta de bronz a orașului

Macheta de bronz din Piața Unirii a fost inaugurată în prezența unor nume importante de pe scena culturală locală. Printre autoritățile care au luat cuvântul la inaugurare se numără Radu Ciorba, președinte actual al Rotary Cluj-Napoca, inițiatorul proiectului, domnul Gheorghe Elkan și domnul Silviu Vanda, profesor în cadrul Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj-Napoca.