Lumea vinului în Cluj este vie, pestriță și dornică să învețe | Povestea BringMeWine

de | | 3 Minute

Lumea vinului în Cluj este vie, pestriță și dornică să învețe | Povestea BringMeWine

În cazul în care nu știți, românilor le place vinul. Dar, de la acest simplu adevăr și până la a cunoaște îndeaproape lumea vinului, de la arta creației până la poveștile producătorilor de vin, de la bobul de strugure la sticla de pe raft, de la istorie la prezent, mai sunt cel puțin câțiva pași importanți de făcut.

Cert este că ne place vinul. Unora le place vinul alb fructat, alții preferă elitismul unui vin roșu puternic. Unii consideră că cel mai bine li se potrivește roze-ul jucăuș, alții nu-și încep poveștile fără un spumant în mână. Pe câți consumatori gurmanzi există, pe atâtea preferințe sunt. Dar, oare cât de bine înțelegem ce înseamnă calitatea unui vin? Cât de deschiși suntem la a afla ce-ți poate oferi un vin bun?

O idee de comunitate: Povestea BringMeWine

Am stat de vorbă cu Tibor Bone, inițiatorul proiectului BringMeWine la Cluj, primul serviciu de Wine Delivery din regiune. Tibor este un tânăr foarte pasionat de lumea vinului, care a devenit Wine Steward de nivelul 3 WSET (Wine & Spirit Education Trust – cea mai importantă instituție educațională europeană dedicată în întregime studierii acestei licori magice). Este colaborator la Transylvania Wine School (Trawis) – o școală independentă de cultură și educație vinicolă din Cluj. Participă cu regularitate la mai toate evenimentele specializate pe vin în țară și în străinătate. Vacanțele și le planifică în funcție de câte crame poate vizita în regiunea pe care vrea s-o descopere; iar asta spune multe despre nivelul de implicare și pasiune pe care le poți avea pentru un anumit domeniu.

Tibor s-a decis recent să înființeze un serviciu de Wine Delivery în Cluj, care funcționează pe principii simple și are două elemente esențiale: livrarea la domiciliu și expertiza unui specialist în alegerea vinurilor. Povestea BringMeWine a și început, de altfel, la cererea unor prieteni de-ai lui, care oricum îi cereau opinia de fiecare dată când voiau să bea un vin bun.

Întrucât există o comunitate destul de consistentă și curioasă de iubitori ai vinului la Cluj, Tibor s-a gândit la un concept simplu prin care oamenii se pot abona la serviciul BringMeWine, aleg pachetele puse la dispoziție pe site, și primesc acasă în fiecare lună trei sticle de vin alese pe sprânceană de Tibor.

Ce înseamnă selecția BringMeWine?

Alegerea acestor vinuri ține de inspirația și de cunoștințele certificate pe care le-a dobândit în toți acești ani de când activează în mediul vinicol. Ceea ce Tibor își dorește cu prioritate este să ofere abonaților vinuri de calitate, abordabile, românești și internaționale, care să încânte simțurile și să acopere o paletă cât mai variată de vinuri, soiuri, arome, culori.

Pachetele gândite de Tibor sunt un întreg din care avem multe de învățat. Ce este important e că el nu alege vinurile în funcție de propriile lui preferințe, ci mai degrabă încearcă să se transpună în mintea consumatorului obișnuit și să cultive în acesta pasiunea pentru vinuri calitative. Tibor crede cu tărie că lumea vinului este una dintre cele mai frumoase și mai interesante domenii de activitate, și susține că, prin intermediul culturii și artei vinului, a învățat foarte multe despre el însuși, despre felul în care percepe lucrurile, despre oameni, despre propria lui personalitate.

BringMeWine este instrumentul prin care vrea să ajungă la cât mai mulți consumatori de vin, degustători pasionați sau simpli curioși, ca să le insufle dorința de cunoaștere și simpla plăcere a degustării unui vin bun.

Pe site-ul BringMeWine găsiți toate informațiile necesare pentru a vă abona la pachetele de vin lunare. Pot fi vinuri de colecție pe care să le gustați în momente speciale, pot fi chiar cadouri pentru prietenii voștri apropiați, pot fi suprizele pe care le oferiți la o cină romantică, iar variantele sunt nelimitate.

Contact
Adresa: Strada Gării, numărul 21, Liberty Technology Park
Mobil: 0745 026 689
E-mail: [email protected]
Website: www.bringmewine.ro/ro/
Facebook: facebook.com/bringmewine.ro/